Google'dan otonom araçlar için ilginç patent!

Google, yeni patentiyle sürücüsüz araçlarını daha da ilginç bir hale getiriyor...

Arabalara "yapışacağız!"

Google'ın geliştirdiği sürücüsüz araç teknolojisinde en çok övündüğü noktalardan birisi, bu otomobillerin kaza yapma ihtimallerinin son derece düşük olması. Fakat bu olasılık yine de sıfıra indirgenmiş değil. Diğer yandan teknoloji devinin bu durumlar için de yedek bir plan üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Bu yeni patentle birlikte Google, otonom araçlarının ön tarafına güçlü bir yapıştırıcı ekleyerek olası risklerin önüne geçmeyi hedefliyor. Böylece bir Google aracı yayalara ya da örneğin bisikletlilere çarptığında "ikincil darbe" olarak adlandırılan etkilerden korunmuş oluyor. Söz konusu ikincil darbe aracın çarptığı kişilerin bu çarpmanın etkisiyle fırlatılıp başka bir çarpmaya maruz kalmasıyla ilgili. Yapılan gözlemlerde de en ciddi yaralanmaların bu ikincil darbe sonucunda alındığını gösteriyor.

İlk olarak 2014'te dosyalandığı anlaşılan bu patent, otonom araç teknolojisi yaygınlaştıkça bu araçların etrafındaki insanları güvenli tutmak için tasarlanmış. Gelecekte söz konusu çarpmaların ve kazaların tamamen engellenmesi için çalışmalar devam etse de, şu aşamada bir kaza durumunda en azından ikincil bir çarpmanın engellenmesi son derece önemli bir adım olarak görülüyor.

Google'dan otonom araçlar için ilginç patent!
Okuyucu Yorumları