Google'dan Pixel Telefonları İçin Yeni Sürpriz!

Google, Pixel telefonlarına özel bu sürpriziyle, telefonları satın alacak pek çok kişiyi fazlasıyla sevindirecek!

Pixel telefonlara Google sürprizi!

Google, Pixel ve Pixel XL adını verdiği yeni akıllı telefon modellerinin kilitlenmeyen ön yükleyicilerle (boot kilidi olmadan) geleceğini duyurdu ve böylece cihazlara root işlemi uygulamanın daha da kolaylaşmasını sağladı.

Root işleminin bir telefonun, sahip olduğu yazılımın üzerinde daha fazla kontrol olanağına sahip olmasını sağlamak gibi bir işlevi var. Kullanıcılar bu sayede, popüler CyanogenMod gibi tamamen yeni işletim sistemlerini çalıştırmak ve Android ayarlarında daha da derinlere gidebilecek uygulamalar yüklemek gibi olanaklara sahip olabiliyor.

Diğer yandan kilit açma ve root işlemleri elbette beraberinde bazı ekstra güvenlik risklerini de getiriyor ve birçok kişi, bu işlemleri yapmak pek de kolay olmadığı için uzak duruyor. Fakat Pixel ve Pixel XL ile birlikte bu tablo değişebilir, zira bu cihazlarda söz konusu işlemleri gerçekleştirmek doğru araçlarla yalnızca birkaç dakika sürüyor.

Çoğu kullanıcının halen bu işlemlere pek yanaşmayacağını düşünsek de telefonlarını bir anlamda daha profesyonelce kullanmak isteyenlerin ve geliştiricilerin bu yenilikten oldukça yararlanacağını söylemek mümkün.

Pixel telefonların 20 Ekim'den itibaren satışa çıkacağını ve Pixel'in 649 dolar, Pixel XL'nin ise 769 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olduğunu hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları