Google'dan Ücretsiz Resim Optimizasyon Aracı

Google, web tabanlı resim optimizasyon aracı Squoosh'u kullanıma sundu!

Google'dan resim küçültme aracı

Google'ın deneysel uygulamalarla meşgul olan dalı Chrome Labs, resimleri internete hazır hale getirmenizi sağlayan bir araç yayınladı.

Web tarayıcısı üzerinden çalışan Squoosh, resim optimizasyonunu hızlıca yaparak modern web tarayıcılarının yeteneklerini sergilemeyi amaçlıyor. Squoosh bir kez yüklendikten sonra internet bağlantısına ihtiyaç duymuyor, çünkü tüm işlemleri web tarayıcısında gerçekleştiriyor. Google, aracın en iyi Chrome ile çalıştığını (doğal olarak) söylüyor ancak mobil tarayıcılar dahil, herhangi bir tarayıcıyla kullanmanız mümkün.

Squoosh ile resimleri farklı amaçlar için optimize edebiliyorsunuz. Desteklenen dosya türleri arasında OptiPNG, MozJPG, WebP, and Browser PNG, JPG ve WebP bulunuyor. Resmin boyutlarını değiştirmek, renk paletini küçültmek; yumuşatma, dithering gibi gelişmiş seçenekleri kurcalamak, mümkün. Optimizasyonun sonucunu gerçek zamanlı olarak görebiliyor, kaydıracı sürükleyerek resmin önceki ve sonraki halini karşılaştırabiliyorsunuz.

Optimize edilen resmi sol alttaki düğmeyi kullanarak bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz. Açık kaynak kodlu aracın kaynak kodlarına GitHub'dan ulaşılabiliyor.

Okuyucu Yorumları