Google'dan yeni çizgi roman okuma işlevi Bubble Zoom

Google'ın çizgi romanları telefonda daha rahat okumaya yarayan yeni işlevi, gelecek vadediyor!

Google'dan yeni çizgi roman okuma işlevi

Google'ın tüm hızıyla devam eden San Diego Comic-Con 2016 katılımcıları ve tüm çizgi roman hayranları için küçük sürprizleri var.

İster Superman olsun ister en son Avengers, çizgi romanları telefonunuzda veya küçük tabletinizde okumak ıstıraba dönüşebiliyor. Google, geçen sene Google Play Books'a eklediği dikey kaydırma özelliğiyle bu sorunu çözmeye çalışmıştı, ancak bu işlev o kadar da kullanışlı değildi.

Google'ın yeni ortaya çıkardığı Bubble Zoom ise daha çok umut vadediyor. En son Google Play Books güncellemesiyle gelen işlev, Google Photos'ta hayvanları ve konumları bulmanızı yarayan makine öğrenme teknolojisinden faydalanıyor. İşlev, konuşma balonları içindeki metinleri tanıyarak, yakınlaştırıyor.

Google'ın yayınladığı videodan Bubble Zoom'un sadece baloncukların içindeki metinleri tanıyıp, yakınlaştırdığını görüyoruz. Balonun içinde olmayan metinlerin tanınıp tanınmadığı merak konusu. Bubble Zoom, işlevi destekleyen çizgi romanlar için teknik-önizleme aşamasında sunulmaya başlanmış bulunuyor. Google, işlevi tüm çizgi romanlara ve manga'lara genişletmeyi planladığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları