Google'dan yeni "oturum açma" seçeneği!

Google, Gmail veya Google+ gibi hizmetlerinde oturum açmanız için çok farklı bir yöntem deniyor!

Yeni "oturum açma" sürprizi!

Google, kendi hesaplarında güvenli bir biçimde oturum açma sürecini çok daha kolaylaştıran bir yeniliğe imza attı. Teknoloji devi; Gmail ya da Google+ gibi bir Google hizmetinde oturum açmak için sunduğu "Google prompt" adı verilen yeni bir seçenekle birlikte kullanıcıların bir bilgisayarda oturum açmaya onay vermesi ya da bunu reddetmesi için mobil telefonlarını kullanmalarına olanak tanıyor.

Bu yeni metod, bir web sayfası üzerinde güvenli bir biçimde bir kod numarası girmeyi gerektiren iki faktörlü kimlik doğrulamayla yapılan oturum açmadan çok daha kolay. Aslında benzer bir tür güvenlik altyapısı sağlasa da kullanıcıların şifre beklemek ve onu girmek yerine mobil cihazlarına basitçe dokunması artık yeterli olacak.

Bu güvenlik düzenlemesinin basitliğinin de aslında hacker'ların işini daha da zorlaştıracağı tahmin ediliyor. Zira kullanıcıların hesaplarını korumak için yalnızca basit bir şifre kullanmaları her zaman yeterli olmayabiliyor.

Önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması beklenen bu yeni özelliğin nasıl kullanılacağına dair detaylı talimatların Google tarafından verileceği belirtildi.

Okuyucu Yorumları