Google'dan yeni uygulama: Science Journal

Google'ın yeni uygulaması, akıllı telefonunuzu adeta bir laboratuvara dönüştürüyor!

Google'dan yeni uygulama!

Google'ın teknolojik cihaz ve yazılımların yanında eğitime ve bilimsel gelişime verdiği önemin de herhalde artık herkes farkında. Firmanın bu doğrultuda kullanıma sunduğu en yeni özelliklerden birisi de Science Journal adlı bu harika uygulama.

Özellikle ileride bilim insanı olmak isteyen gençlerin faydalanabileceği bu uygulama bir Android akıllı telefonu ya da tableti deneylerle dolu bir laboratuvara dönüştürüyor. Uygulama, cihazınızın çeşitli ses, ışık ve hareket sensörlerinden aldığı verileri kullanıcıların bilimsel deneylerde yararlanmalarını sağlıyor.

Temelde bir tür veri kaydedicisi işlevi gören Science Journal ("Bilim Günlüğü") kaydettiği ölçümleri elde etmek için cihazın dahili mikrofonu, ortam ışık sensörü, jiroskoptan ya da Bluetooth üzerinden bağlanan harici sensörlerden yararlanıyor.

Söz konusu verilerin belirli zaman dilimlerinden kaydedilmesinin yanında uygulama bunları etkili bir görsel analiz için ilgili deneylerle bağlantılı notlar, fotoğraflarla birlikte grafiğe döküyor ve bunları başka bir zamanda alınan diğer ölçümlerle karşılaştırmanıza olanak tanıyor.

Böyle uygulamalar, özellikle küçük yaştaki çocuklar ve gençlerin bir akıllı telefonun oyun ve Snapchat'ten ibaret olmadığını görmeleri açısından son derece ilham verici!

Okuyucu Yorumları