Google'dan Yeni Yapılacak Listesi Uygulaması Tasks

Google'ın yenilenen Gmail'e eklediği yeni yapılacak listesi uygulaması, bu alanın en iyilerinden olmaya aday!

Google Tasks ile tanışın

Yapılacak listemizi kontrolden çıkmadan takip etmemizi sağlayacak bir uygulama, telefonlardaki bunca gelişmeye rağmen henüz icat edilmedi. Ancak Google'ın yeni Tasks uygulaması, Android ve iOS'ta sorunu çözmeye çalışıyor.

Google'ın yeni Gmail web uygulamasına (kademeli olarak herkese açılıyor) dahil edilen Tasks, epostaları üzerine sürüklemenize izin veriyor. Bunu yaptığınızda görev listesinde yeni bir "yapılacak" öğesi oluşturuluyor. Bu öğe, aynı Google Now'da olduğu gibi epostayla ilgili bilgileri içeriyor.

Yeni görevler eklemek için elbette Google Tasks uygulamasını da kullanabiliyor ve detayları kendiniz ekleyebiliyorsunuz. Yine de Gmail üzerinden görev ekleyebilmek uzun zamandır istenen ve göz ardı edilemeyecek bir yenilik.

Yeni Tasks, Google Keep'in yerine geçebilecek bir alternatif olabilir. Keep işlevselliğiyle beğenilen bir uygulama olsa da Tasks'taki otomatikleştirme, ilgiyi daha çok çekebilir. Bununla birlikte Tasks'ın Keep'teki önemli işlevlerin bazılarını (renk öncelikleri, kategoriler gibi) içermediğini görüyoruz.

Tasks'ın simgesinin Wear OS'a benzemesi de ilginç bir detay.

Okuyucu Yorumları