Google'ın 7 müthiş Chrome eklentisi!

Google'ın Chrome için sunduğu bu resmi eklentiler, web deneyiminizi daha eğlenceli hale getirecek!

En iyi 7 Chrome eklentisi!

Google Chrome'un web mağazası Chrome Web Store açılalı altı sene oldu. Web Store sayesinde Chrome'un en yalın halini kullanmak zorunda kalmıyor; ona dilediğimiz özellikleri kazandırabiliyoruz. Ancak mağazada yer alan milyonlarca uygulama arasından seçim yapmak zor. Dahası bu uygulamalar varken resmi Google uygulamalarının da izini kaybedebilirsiniz.

Google'ın kendi geliştirdiği eklentilerin bir avantajı var: Bu eklentilerin güvenli olduğundan ve zararlı içermediğinden emin olabilirsiniz (tabi, Google'ın her hareketimizi izlediği hissini bir kenara bırakırsak).

Aşağıdaki resmi eklentilerden bazılarını belki biliyorsunuz; ancak yine de hatırlamanızda fayda olacağını düşündük. İşte Chrome web tarayıcınız için en iyi Google eklentilerinden bazıları.

Earth View from Google Earth

Yeni sekmeyi açtığınızda boş bir ekran yerine, Google Earth'tan harika görüntülerle karşılaşmaya ne dersiniz? Earth View from Google Earth, Chrome'da yeni bir sekme açtığınızda size göz alıcı bir uydu görüntüsü gösteriyor. Fotoğrafı beğenirseniz duvar kağıdınız olarak ayarlamanız da mümkün.

Google Dictionary

Google Dictionary eklentisi ile anlaması güç herhangi bir kelimeyi seçip, çift tıklayarak, açılan baloncuk üzerinde anlamını görebilirsiniz. Seçenekler yoluyla daha önce baktığınız kelimeleri saklayabilir, listeyi Excel dosyası olarak indirebilirsiniz.

Google Similar Pages

Google Similar Pages, okuduğunuz konularla ilgili sayfaları size sunan bir arama aracı. Çok faydalı bir eklenti olmayabilir, ancak internette farkına varmadığınız ilgili siteleri bulmanızı sağlayabilir.

Chrome için 4 ilginç Google eklentisi daha

Chrome için 4 ilginç Google eklentisi daha

Save to Google Drive

İnternetteki resimlerle çalışmanız gerekiyorsa, sıkça ekran görüntüsü alıyorsanız, bu araç ile herhangi bir resme tıklayıp onu hemen Google Drive'a kaydedebilirsiniz.

Data Saver

Bilgisayarınızı mobil ağ üzerinden internete bağladığınızda kotanızın tükenmesinden endişe etmeniz doğal. Bu eklenti, Google'ın sıkıştırma teknolojisini kullanarak Chrome'un veri kullanımını kontrol altına almanızı sağlıyor. Ne kadar tasarruf ettiğinizi ise grafik üzerinde görebiliyorsunuz.

Personal Blocklist

Personal Blocklist Chrome eklentisi, seçtiğiniz siteleri arama sonuçlarından çıkarmanıza izin veriyor. İstediğiniz alan adını tamamen engellemeniz mümkün. Vazgeçerseniz, engellediğiniz siteleri istediğiniz zaman arama sonuçlarına geri getirebiliyorsunuz.

Not: Engellediğiniz sitenin Google'a "hizmetleri geliştirme amaçlı" iletildiğini söyleyelim.

Google Tone

Google Tone deneysel bir eklenti ve bilgisayarlar arasında bağlantı alışverişini hoparlörleriniz ve mikrofonunuz üzerinden yapıyor. Eposta veya mesajlaşma üzerinden bağlantı göndermeye ilginç bir alternatif olarak kullanılabilir.

Okuyucu Yorumları