Google'ın açık kaynaklı zekası: TensorFlow

Google'ın yeni, açık kaynak kodlu yapay zekası, geleceği değiştirmeye hazırlanıyor.

En akıllısı, TensorFlow

Yapay zeka, Google'ın en çok önem verdiği konulardan bir tanesi. Firmanın yeni ve en akıllı yapay zekası TensorFlow ise, önceki yapay zekaya göre çok daha çevik ve sinir ağlarını beş kat daha hızlı oluşturma yeteneğine sahip.

Farklı mobil cihazlar ve sayısız veri merkezi üzerinden bilgi birikimini ve zekasını genişletebilen TensorFlow, bugün Google Photos araması, Google uygulamasındaki ses tanıma işlevi ve Inbox uygulamasındaki akıllı cevap gibi işlevlerde kullanılıyor. Yeni yapay zekayı dikkat çekici kılan ise Google tarafından açık kaynak kodlu hale getirilmiş olması. Bu sayede makinelere özel yapay zeka üzerinde çalışan topluluk, çalışmalarını Google'dan aracı olmadan birbiriyle paylaşabiliyor. Bu sayede mühendislerden hobi amaçlı yapay zeka geliştirenlere akıllı makineler, çok daha hızlı geliştirilebiliyor.

Google, TensorFlow'un öğrenebilen makinelerle kısıtlı olmadığını ve her tür karmaşık veri araştırmasında kullanılabileceğini söylüyor. Bugünkü makineler en fazla dört yaşındaki çocukların zekâsına yetişebiliyor, ancak topluluğun yardımı öğrenen makinelerin gelişimini hızlandırabilir.

Okuyucu Yorumları