Google'ın arama sayfasında yeni tasarım!

Google, arama sayfalarında önemli bir yeniliğe giderek, tasarımını baştan aşağıya değiştiriyor!

Karşınızda yeni Google!

Google, masaüstü arama sonuçları için yeni bir Material Design düzenlemesini test etmeye başladı. Firma ilk olarak 2014'te gerçekleşen I/O konferansında tanıttığı Material Design'la birlikte Android, Chrome işletim sistemi ve web üzerinde yeni grid tabanlı bir görünüme geçeceğinin sinyallerini vermişti.

Aradan geçen iki yıla rağmen Google'ın web üzerindeki en önemli birimleri YouTube ve arama motorunun kendisinde bu değişiklik halen gerçekleşmemişti. Geçtiğimiz ay YouTube üzerinde bu yeni görünümü test etmeye başlayan firma söz konusu yeni görünümü şimdi de google.com'daki arama sonuçları için uygulamaya başladı.

Google'ın arama sonuçları aslında daha önce de grid (ızgara) biçiminde bir görünüme sahipti diyebiliriz, dolayısıyla görünüm anlamında bu yeni tasarım da aynı işleve sahip. Fakat buradaki en büyük değişiklik arka planın beyaz renk yerine açık gri bir biçimde görünmesi ve tekil arama sonuçlarının biraz daha öne çıkartılarak hafif bir gölgelendirmeyle beyaz kutularda yer alması.

Bir diğer önemli değişiklik ise Google'ın belirli ifadeler için gösterdiği bilgilendirme modüllerinde. Örneğin "PJ Harvey" ifadesini arattığınızda standart arama sonuçlarının yanında sağ tarafta müzisyene ait bilgileri ve onunla ilgili etkinlikleri gösteren ayrı bir bölüm de gösteriliyor.

Öte yandan, söz konusu testin şu aşamada yalnızca sınırlı bir ölçekte uygulandığını da hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları