Google'ın beyaz minibüsü yollara düşüyor!

Google, beyaz bir minibüsle bir kez daha yollara düşüyor. Peki bu minibüs ne işe yarayacak?

Bu da Google'ın minibüsü!

Teknoloji devi Google'ın hem Haritalar uygulamasında sunduğu Sokak Görünümü hem de sürücüsüz araç konsepti için dünyanın dört bir yanında yollara düştüğü malum. Firma bu defa daha farklı bir amaçla beyaz bir minibüs aracılığıyla yola koyuluyor.

Silikon Vadisi'nin ötesinde dünyanın her yanında etkin bir rol üstlenen Google'ın bu aracı ABD'nin yedi farklı eyaletinde dolaşarak kullanıcılarının Google uygulamalarını nasıl kullandıklarını daha iyi anlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda üniversiteler, kütüphaneler, parklar da dahil olmak üzere firmanın kendi bölgesel ofislerine uğrayacak olan Google'ın bu aracı gönüllü kullanıcıları davet ederek onların çeşitli uygulamalar ve diğer Google ürünleriyle akıllı telefonlar üzerinde nasıl etkileşime girdiklerini gözlemlenmesini sağlayacak.

Kullanıcılar bu deneyim çerçevesinde gönüllü olduktan sonra firmadan tişört ve hediye kartı gibi hediyeler de kazanacaklar. Google'ın bu şehir deneyiminin en önemli amacı ise firmayı Silikon Vadisi'nin dışına da taşıyarak farklı bölgelerdeki insanların bu hizmetlere dair görüşlerini almak.

Mart ve Nisan aylarında yolu ABD'ye düşecek olanlar için Google Minibüsü'nün uğrayacağı noktalar sırasıyla şöyle: 14-18 Mart arası New York, Chapel Hill, North Carolina; 21-22 Mart arası Clemson, South Carolina; 23-25 Mart arası Atlanta; 4-8 Nisan arası Boulder, Colorado; 11-15 Nisan arası Salt Lake City; 18-20 Nisan arası Reno, Nevada ve 21-22 Nisan arası South Lake Tahoe, Kaliforniya.

Okuyucu Yorumları