Google'ın Bir Yazılımı Daha Tarih oluyor!

Google, Hangouts'un hemen ardından, bir uygulamasını daha tarihin tozlu raflarına göndereceğini doğruladı. İşte o uygulama...

Google, onu da öldürüyor

9to5Google'in haberine göre sevimli, yenilikçi ve estetik iletişim uygulaması Google Allo'nun sonu "büyük olasılıkla" geldi. Allo da bazı iletişim servisleri gibi kendisini hayatta tutacak popülerliğe sahip olamadı. Haberlere göre; Allo, Hangouts ile benzer bir kaderi paylaşacak. Google yaklaşık 2 yıl önce Allo'ya ciddi yatırım yapmıştı. Şimdiyse işler değişiyor.

Google Allo, ne kadar kaliteli olursa olsun, işler maddi başarıya göre yürüyor. Şirketin amacı kullanıcıları artık Android Messages'a yönlendirmek. Söz konusu iletişim uygulaması RCS teknolojisinden faydalanıyor. RCS dünyanın en popüler, görüşme yapısı olmayabilir ancak masaüstü bilgisayarınızdan, arkadaşlarınız ile etkileşim kurmanıza izin veriyor. Uygulamadan faydalanmak için bir QR kod gerekiyor.

Şirketin Genel Başkan yardımcısı Anil Sabharwal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Allo'nun ticari açıdan isteneni veremediğini ve 50 milyonun altında kaldığını" kabul etti.

Haber, "maalesef" Google Başkan Yardımcısı Matt Klainer tarafından, kısa süre önce "bizzat" doğrulandı. Şirket, Allo desteğini 2019 yılının Mart ayına kadar sürdürecek. Daha önce de belirttiğimiz üzere; Amerikalı teknoloji devi 2019 yılında Hangouts Chat ve Hangouts Meet'e odaklanacak. İki yazılımda "G Suite" ile uyum içerisinde çalışacak. İki uygulama da, Android ve iOS'a tam destek verecekler.

Okuyucu Yorumları