Google'ın Büyük Yatırımının Detayları Şakillendi

Google'ın büyük Mountain View planları beklenenden hızlı gelişirken, bazı yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor!

Google'ın genişleme planı hazır

Google'ın Mountain View genişleme planları teknoloji dünyasında ciddi anlamda ses getiren bir proje. Google, işte bu değişikliklerin neler gerektirebileceğine dair daha net bir bakış açısı paylaştı.

Şehir meclisi, San Francisco Körfezi Bölgesi'nin konut sorunlarını en azından kısmen giderecek bir Google geliştirme önerisi yayınladı. Projede, 6.600'ü Google'ın arazisine yerleşecek olan 8.000 yeni yerleşim birimi inşa edilecek. Bunların yaklaşık yüzde 20'si, "yılda 44.000 dolar kazanan bireyler için uygun maliyetli kiralık daireler" olarak işaretleniyor.

Girişim ayrıca Google'ın kendi ofis gereksinimlerinin ötesinde bir alan karışımı da içeriyor. Alanın yaklaşık yüzde 32'si parkları içeren açık alan seviyesinde şekillenecek. 400.000 metrekarelik bir ortak alan ev sahiplerinin beğenisine sunulacak.

Google üst düzey yöneticisi Google'ın Michael Tymoff'un CNBC'ye yaptığı açıklama pek çok detayı ortaya koyuyor. Michael Tymoff "şirketin "Komşu Mahalleler'i" hedeflediğini ve bu durumun evlere daha çok vurgu yaptığını, hem de "otomobil üzerindeki insanlar" üzerine odaklanıldığını"ı açıkladı. Teklifin geçerliliği, 2019'un başlarında tartışacak olan yerel yetkililere odaklı.

San Francisco Körfezi Bölgesi'nde olduğu gibi, Mountain View'deki ev maliyetleri de astronomik biçimde yüksek. Buna ek olarak söz konusu mekanlara toplu taşıma yoluyla ulaşılması epey zor. Google'ın fikirlerinin uzun vadede yerel sorunları çözeceğine dair bir garanti de yok. Şirketin, yerel yönetimlerle ortak bir çalışma yürütmesi şart.

Okuyucu Yorumları