Google'ın gigapiksel kamerası hizmete giriyor

Google'ın yeni gigapiksel çözünürlüklü kamerası, bakın kullanıcılara nasıl bir hizmet sunacak...

Google'ın gigapiksel kamerası

Bir tablonun orijinalini bizzat görmek, özellikle yakından bakıldığında fark edilen fırça izlerine ve küçük detaylara tanık olmak sanatın yarattığı o muazzam etkiyi hissetmenin en etkili yollarından biri. Fakat insan dehasının ürettiği en önemli sanat eserlerinin hepsine yakından bakabilmek; gerektirdiği onlarca seyahat ve masraf yüzünden son derece zor.

Teknoloji devi Google'ın internet kullanıcılarını dünyanın dört bir yanındaki başyapıtlarla buluşturan birimi Google Cultural Institute'ün yeni bir projesi sayesinde artık ekran üzerinden de neredeyse gerçek bir müze deneyimi yaşamak mümkün olacak. Proje kapsamında kullanılan gigapiksel çözünürlüklü bir kamera sayesinde sanat eserlerinin en ince ayrıntılarına kadar bilgisayar ekranı üzerinden görülmesi sağlanacak.

Google Art Camera'nın sanat eserlerinin çok sayıda yüksek çözünürlüklü yakın çekim görüntülerini kaydetmesinin ardından bu görüntüler bir araya getirilerek kullanıcıların ekran üzerinden yakınlaştırma yapmalarına olanak tanınacak.

Okuyucu Yorumları