Google'ın önemli ismi, Windows 10'u beğenmedi

Google'ın önemli ismi, Windows 10 hakkında söyledikleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi!

Windows 10'u beğenmedi!

Google tasarım bölümü başkan yardımcısı Matias Duarte, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinde yayınladığı mesajlarla Windows 10'un tasarımı hakkında duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi. Duarte, Windows 10'u düz tasarımı ile Windows XP'ye benzetirken, işletim sisteminin 10 yıl önceki Windows XP ile aynı şekilde çalıştığını söyledi.

Duarte, Google'ın Android 5.0 Lollipop ile birlikte sunduğu yeni tasarım dili Materyal Tasarım kavramı ile ön plana çıkmıştı. Mesajların yarattığı kargaşa sonrasında Twitter'a dönüp durumu toparlamaya çalışan Duarte'nin bu çabaları da tepki toplamasını önleyemedi.

Materyal tasarımın babası, bakış açısını sorgulayan bir Twitter kullanıcısına "Ben çok farklı, yeni ve heyecan verici bir paradigma bekliyordum. Ne yazık ki ilk bakışta her şeyin aynı olduğunu gördüm" dedi.

Görünüşe göre, Cortana, Eylem Merkezi, Microsoft Edge tarayıcısı, evrensel uygulamalar ve sanal masaüstü gibi Windows'un modernize edilmesine önemli ölçüde yardımcı olan herşey Duarte'ye oldukça tanıdık gelmiş.

Okuyucu Yorumları