Google'ın Project Loon balonları iş başında!

Google'ın internet dağıtmak için kullanacağı balonları, ilk olarak bakın hangi ülkede işe başlayacak

Google balonları iş başında!

Sri Lanka hükümeti, Google ile ortaklık kurarak ülke geneline balonlar aracılığı ile daha iyi internet hizmeti sunmayı planlıyor. ABD'li firma bir süredir, Project Loon adı altında, yüksek hızlı internet sunabilecek olan prototip balonlar üzerinde çalışmaktaydı.

Sri Lanka ile yapılan bu anlaşma da, özellikle ülkenin şu andaki internet durumu düşünülürse, balonlar için mükemmel test olacak. Sri Lanka'nın yaklaşık nüfusu 22 milyon kişi olarak gözükmekte ancak ülkenin internet bağlantısının pek iyi olduğu söylenemez. Tahminlere göre ülkede 2.8 mobil internet kullanıcısı ve 606.000 kablolu bağlantı bulunmakta.

Her ne kadar Sri Lanka hükümeti veya Google kesin bir zaman belirtmemiş olsa da, bakan Mangala Samaraweera birkaç ay içerisinde Sri Lanka'nın balonlarla sarılmış olacağını belirtiyor.

Hava-uzay tasarımcısı Raven Aerostar ile beraber çalışılan Project Loon'un en son internet balonu Nighthawk olarak adlandırılmakta. Nighthawk, LTE antenlerini kullanarak, var olan 4G mobil ağı aracılığı ile mobil telefonlara veri gönderebilirken, uçuştaki balonlar arasında ve yerde bulunan istasyonlara bilgi aktarımında bulunabiliyorlar.

Google, bu balonların Dünya'ya geri inmeden önce 100 gün boyunca havada durabileceklerini söylüyor...

Okuyucu Yorumları