Google'ın Yapay Zeka'sı aşk romanları okuyor!

Google, yapay zeka sistemine bir süredir aşk romanları okuttuğunu açıkladı! İşte nedeni...

Yapay zeka aşk romanı okursa!

Google, halihazırda oldukça dikkat çekici becerilere sahip olan Yapay Zeka teknolojisini daha da geliştirmek için sıradışı yöntemlere başvuruyor. Söz konusu Yapay Zeka özellikle sohbetlerde daha etkili bir iletişim kurabilmesi adına atılan bu adımla birlikte Google uygulamalarında kullanıcılara verilen sözel karşılıkların daha etkili hale getirilmesi hedefleniyor. Araştırmacılar bu doğrultuda yapay zeka algoritmalarının aşk romanları "okumalarını" sağlıyor.

Son birkaç aydır yürütülen bu çalışmaların başında bulunan Google'ın yazılım mühendisi Andrew Dai, BuzzFeed'e yaptığı açıklamada bu öykülerin, birbirleriyle benzer yapılarda olduğu için etkili öğrenme araçları olarak kullanıldığını belirtiyor. Dai'ye göre söz konusu romanlardaki olay örgüsü genelde hep aynı: "Bir kız bir erkeğe aşık oluyor, erkek başka bir kıza aşık oluyor ve ortaya romantik bir trajedi çıkıyor." Hikaye genelde aynı yapılarda olsa da her kitap bunu farklı sözcükler anlattığı için, gelişmekte olan bir yapay zeka bu öyküler sayesinde sözel yeteneklerini ve dilini etkili bir biçimde güçlendirebiliyor. Kitapların genelde aynı kalan genel konusu da yapay zeka sistemi için tanıdık bir zemin sağlıyor.

Google, yapay zekanın iletişim becerilerini bu doğrultuda geliştirerek söz konusu algoritmaları örneğin otomatik e-posta yanıtlarını geliştirmek gibi birçok alanda kullanmayı planlıyor. Yapay zekanın şimdiye kadar yaklaşık 2865 roman okuduğunu belirten Dai, bu sayede söz konusu sistemin teorik olarak kendi başına bir romantik öykü yazabilecek durumda olduğunu iddia ediyor.

Okuyucu Yorumları