Google'ın Yeni reCAPTCHA'sı Artık Görünmüyor!

Google'ın "tek tıkla çalışan" ancak sizden bulmaca çözmenizi isteyebilen reCAPTCHA'sı, bir kez daha sınıf atladı!

Google'dan görünmeyen CAPTCHA!

Google'ın "tek tıkla çalışan" reCAPTCHA işlevi yaklaşık 2,5 sene önce ortaya çıkmıştı. Ancak bazen tek tıkla çalışmasına rağmen, bazı zamanlarda resimler göstererek bizi çeşitli soruları çözmeye zorlayabiliyordu. Şimdi ise Google, artık tıklamaya bile ihtiyaç duymayan, "görünmez" bir CAPTCHA geliştirdi.

Yeni sistem makine öğreniminden ve "gelişmiş risk analizinden" faydalanarak, herhangi bir etkileşime gerek kalmadan kullanıcı alışkanlıklarını algılıyor. Böylece bir web sayfasını açtığınızda CAPTCHA'yla ilgili bileşenler göz önünden kalkıyor ve ilgili sayfa içeriği sunuluyor. Ancak Google'ın risk analizi algoritmaları insan olduğunuzdan emin olamazsa ve bir robot olduğunuzdan şüphelenirse, yine bir bulmacayı çözmeniz isteniyor.

Sistem "görünmez" de olsa IP adresiniz, farenizin hareketleri gibi faktörleri değerlendiriyor. Google'a göre yenilenen teknoloji, CAPTCHA kontrolünden önceki, kontrol sırasındaki ve sonrasındaki kullanıcı etkinliğini değerlendirmeye tabi tutuyor. Eğer yeni sistem Google'ın planladığı gibi çalışırsa, internette aradığımıza daha kolay ulaşabilecek ve web sayfalarına daha hızlı kayıt olabileceğiz.

Okuyucu Yorumları