Google'ın yeni sitesi Keyword hazır!

Google, Keyword adını verdiği yeni sitesini yayına soktu. Peki ama nedir bu Keyword, bizlere neler sunacak?

Google'ın yeni sitesi hazır!

Teknoloji devi Google, blog konseptine özel bir ilgisi olduğu bilinen bir gerçek. Popüler blog platformlarından Blogger'ı 2003 yılında bünyesine katan firma aynı zamanda en önemli duyuruları ve haberlerini de blog gönderileri üzerinden paylaşıyor.

Firma şimdi de bütün bu duyurularını Keyword adını verdiği yeni bir merkezi konum üzerinden paylaşmaya karar verdiğini duyurdu. "blog.google" gibi oldukça havalı bir alan adına sahip olan Keyword, Google haberlerini de tek bir yerde toplamış olacak. Buradan yapılacak duyurular ve haberler arasında yeni Street View içeriklerinden yeni emoji'lere kadar hemen her yenilik yer alıyor olacak.

Keyword, aslında yerine geçtiği ve googleblog.blogspot.com adresinde yer alan bir önceki Resmi Google Blogu'na oldukça benziyor. Google konuyla ilgili yaptığı açıklamada Keyword'un "kim oldukları, ne yaptıkları ve neye değer verdikleri hakkında merkezi ve resmi bir haber kaynağı sağlayacağını" belirtiyor.

Beraberinde bazı işlevsel özellikler de getiren Keyword'de kullanıcılar "Ürün Haberleri"ne giderek belirli bir ürüne (Android, Haritalar, Çeviri ya da YouTube gibi) dair haberleri ilgili kategoriye tıklayarak alabilecekler. "Başlıklar" bölümü de diğer yandan kullanıcıların Sanat & Kültür, Eğitim, Spor ya da Seyahat gibi alanlarla ilgili Google haberleri arasında dolaşmalarına olanak tanıyacak.

Google tarafından yapılan açıklamada 19 blogun Keyword'da yer aldığı belirtiliyor.

Google'ın yeni sitesi Keyword hazır!
Okuyucu Yorumları