Görev çubuğunuz için 6 araç çubuğu!

Windows'un kendi araç çubuklarını kullanarak Görev çubuğunu zenginleştirmeye ne dersiniz?

Windows'a araç çubuğu dopingi

Kurulumu doğru yapmanız şartıyla Windows, verimlilik ve üretkenlik için müthiş bir platform. Windows'la birlikte gelen araç çubukları ise, sundukları kısayol ve bilgilerle işinizi daha da kolay yapmanızı sağlayabilirler. Örneğin belirli klasörleri araç çubuklarına ekleyerek, Windows Gezgini'ni açıp, klasörleri dolaşmaktan kurtulabilirsiniz. İşte araç çubuklarını faydalı hale getirmenin birkaç yolu.

Görev çubuğuna araç çubuğu ekleme

Windows görev çubuğuna sağ tıklayın, açılan menüden "Araç Çubukları" seçeneğine tıklayın. Şimdi varolan bir araç çubuğunu etkinleştirebilir veya yeni bir araç çubuğu oluşturabilirsiniz.

Araç çubuğunuzun içeriğini Dropbox veya OneDrive içerisinde saklayıp, ardından farklı bilgisayarda araç çubuğu kaynağı olarak aynı klasörü kullanarak, onları farklı bilgisayarlar arasında eşitleyebilirsiniz.

Görev çubuğunuz için 6 araç çubuğu!

Varsayılan Windows araç çubukları

Windows, işinize yarayabilecek birkaç varsayılan araç çubuğuyla geliyor. Adres araç çubuğu, uygulamaları, klasörü ve dosyaları açmanıza yardımcı olduğu gibi, web sitelerini varsayılan tarayıcınıza açmanızı sağlıyor. Bağlantılar araç çubuğu, favori web sitelerinizi listelerken, dokunmatik klavye, dokunmatik ekranınızda gösterebileceğiniz bir sanal klavye işlevi sunuyor. Masaüstü araç çubuğu ise masaüstünüzdeki kıasyolları ve dosyaları uzun bir liste halinde önünüze sunuyor.

Hızlı çalıştır araç çubuğu ve fazlası

Hızlı çalıştır araç çubuğu ve fazlası

Hızlı çalıştır araç çubuğu

Windows 95'ten Windows XP'ye kadar yaşamını sürdüren Hızlı çalıştır araç çubuğu, Windows 8'in derinliklerinde yaşamını sürdürüyor. Hızlı çalıştır araç çubuğunu tekrar etkin hale getirmek için yeni bir araç çubuğu oluşturun ve onu şu konuma yönlendirin:

%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

Çubuğu özelleştirmek için sağ tıklayın ve görev çubuğunun kilidini açın. Ardından Hızlı çalıştır çubuğuna sağ tıklayın ve Başlığı göster, Metni göster seçeneklerinin işaretini kaldırın. Görev çubuğunun kilidi açıkken, yeni çubuğu sağa veya sola taşımanız da mümkün.

Araç çubuğu üzerinde kısa not ve listeler

Telefon numarası, komutlar, kısayollar gibi belirli bilgilere sıkça ulaşmanız mı gerekiyor? Monitörünüzün kenarlarına post-it notları yapıştırmak yerine, araç çubuklarını kullanabilirsiniz.

Bu tür bir liste oluşturmak için yeni bir araç çubuğu oluşturun ve boş bir klasör seçin. Şimdi bu klasörü notlarınızla doldurun. Bunun için not defterini kullanın ve notunuzu dosyanın adına yazın. Dosyayı .lnk soyadıyla kaydedin, böylece uzantıları görünmeyecektir.

En faydalı olduğunu düşündüğümüz araç çubuğu ipuçlarını sizlerle paylaştık. Sizin de faydalı araç çubuğu ipuçlarınız varsa, yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları