Gorilla Glass 3'lü Galaxy S4'ü yere attılar!

Gorilla Glass 3 ile korunan Galaxy S4'ü iPhone 5 ve S3 ile birlikte yere attılar; bakın neler oldu!

Galaxy S4 ne kadar sağlam?

Cihazlarında sağlam bir ekran kullanmak isteyen üreticilerin tercihi, her zaman Corning'in Gorilla Glass'ından yana. Corning, son ekranı Gorilla Glass 3'ün çiziklere karşı Gorilla Glass 2'den yüzde 40 daha dayanıklı ve yüzde 50 daha güçlü olduğunu söylüyordu.

Ancak yapılan "düşürme" testleri, Gorilla Glass 3'ün henüz tamamen "kırılmaz" olmadığını gösterdi. GizmoSlip'in YouTube'da yayınladığı videoda Gorilla Glass 3'lü Galaxy S4'ün ekranının sağlamlığı, daha eski Gorilla Glass 2'ye sahip iPhone 5 ve Galaxy S3 ile karşılaştırılıyor.

Yere bırakılan ceplerin ekranları, aldıkları darbeyi ilk iki defasında başarıyla savuşturuyorlar. Ancak Galaxy S4'ün aldığı direkt darbe, ekranını çatlaklarla dolduruyor. Bunun nedeni ise Gorilla Glass 3'ün sağlamlaştırılmasında izlenen yol. Sağlamlaştırma sırasında cam içerisinde oluşturulan gerginlik, küçük bir çatlak nedeniyle tüm ekranın çatlamasına neden olabiliyor.

GizmoSlip'in testi şunu gösteriyor ki Gorilla Glass 3'e rağmen Galaxy S4'ü ve aynı teknolojiye sahip diğer cihazları kullanırken yere düşürmemeye dikkat etmeliyiz.

Galaxy S4, iPhone 5 ve Galaxy S3'ü yere attılar ve bakın neler oldu! Videomuzda.

Okuyucu Yorumları