Gorilla Glass'ın yeni hedefi otomobiller!

Cep ekranlarını süsleyen çizilmez cam, aklınıza bile gelmeyecek, çok önemli bir alana giriyor!

Gorilla Glass'ın dev hedefi!

Üst seviye bir ceptelefonunuz varsa, büyük ihtimalle ekranını hem sağlam, hem de hafif kılan Gorilla Glass'a sahipsiniz demek. Corning tarafından üretilen camlar, çiziklere ve kırılmalara karşı dayanıklılığı sayesinde dünya çapında 1.5 milyon cihazda kullanılıyor.

Corning'in bir sonraki hedefi ise otomotiv sektörü. Şirkete göre Gorilla Glass, otomobillerde kullanılan standart pencere camlarının bazılarının yerine kullanılabilir. Gorilla Glass'ı otomobillerde kullanmanın diğer bir avantajının cama gelen bir darbenin onu kırma ihtimalini düşürecek olması. Ancak Gorilla Glass'ın bu özelliği otomobil üreticilerini pek de ilgilendirmiyor.

Otomobil üreticilerinin asıl önem verdiği konu, araçlarını mümkün olduğu kadar hafif hale getirmek ve yakıtı verimli bir biçimde kullanmasını sağlamak. Otomobillerde Gorilla Glass'a yer verilmesi ise otomobilleri hafifletebilir ve bu sayede bir miktar yakıt tasarrufu sağlanabilir. Ne kadar yakıt tasarrufu sağlanacağı ise araçta kullanılan Gorilla Glass miktarına bağlı.

Corning yardımcı başkanı Jeffrey Evensen'e göre Gorilla Glass'lı otomobillerin içerisindeki gürültü de daha az olacak. Evensen, herhangi bir isim vermese de en azından bir uç-nokta otomobil üreticisinin önümüzdeki sene bazı araçlarında Gorilla Glass'ı kullanacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları