Gorilla Glass'ten beklenmeyen özellik!

Gorilla Glass camların dayanıklı olduğunu biliyorsunuz. Peki bunu yapabildiğini de biliyor musunuz?

Gorilla Glass bunu da yapacak

Telefonunuz sürekli kirleniyor, parmaklarınız sürekli bir şekilde telefonunuzun camında iz bırakıyor değil mi? Artık "Corning" size yardımcı olabilir. Gorilla Glass adlı ekran camının son sürümü, aşırı dayanıklı olmasının yanı sıra, üzerindeki tüm bakterileri de öldürebilme özelliğine sahip.

MIT Mobil Teknolojiler Toplantısı dahilinde Corning, bu ürünü tanıttı. Kulağa muhteşem gelen cam, gerçekten ekran üzerindeki mikrop ve bakterileri öldürebilme yeteneğini bünyesinde barındırıyor. Bu öldürme işlemi anında olmuyor. 2 saate yayılmış bir şekilde gerçekleşen bu işlem, bir cep dolusu mikrop bulundurmaktan daha iyi olsa gerek.

Bu camın özelliği bunlarla da bitmiyor. Yeni ürün, saf sudan 10 kat daha geçirgen bir görüntüye sahip. Peki bu ne anlama geliyor? Artık gün ışığında telefonunuzu görmek çok daha kolay olacak. Tabii ki bütün bunlara ek olarak, Gorilla Glass'tan beklenen aşırı dayanıklılık özelliği de bu camda mevcut.

Ne yazık ki bu yeni camın ne zaman yeni ürünlerde kullanılacağına dair bir açıklama yok. Corning'in konu hakkında tek cümlesi ise "önümüzdeki iki yıl içerisinde" kullanıma başlanacağı yönünde oldu.

Okuyucu Yorumları