Görüntülü konuşmaya farklı yorum...

En ilginç tarif: Bakan Binali Yldırım 3G ile başlayacak "görüntülü konuşma"yı öyle bir tarif etti ki

Kocalar yalan söylemeyecek

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geçen 30 Mayıs'ta tarihinde '3G' telefon lisanslarını 3 firmaya verdiklerini ve 2.2 milyar TL olan lisans paralarını tahsil ettiklerini söyledi.

İlk 'görüntülü alo'nun 30 Temmuz'da başlayacağını belirten Bakan Yıldırım, işletmelerin gerekli altyapı hazırlıklarını tamamladıklarını dile getirdi. 3'üncü nesil teknolojinin birçok avantajı olduğunu belirten Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

"3G' teknolojisi bize görüntülü konuşma imkanı tanıyor. Bu teknoloji yeni bir aşamadır. Görüntülü konuşma yaparken tabi bugüne kadar alıştığımız gibi telefonu kulağımıza tutmayacağız. Kulağımıza tutarsak sadece kulaklarımız birbirine görünür. Onun için telefonu aynaya bakar gibi önümüzde tutuyoruz. Kulaklık kullanarak konuşuyoruz. Sonra karşımızdakine 'kravatını düzelt', 'saçın dağınık, tara' diyebileceğiz. Artık muhabbet diz boyu olacak. Görüntülü olduğu için yeni bir eğlence alanı doğdu. Buna dikkat etmek lazım. Suyla çalışmıyor. Yazıyor, konuştukça da yazıyor. Allah'tan fiyatlar ucuzladı da eskisi kadar cep yakmıyor faturalar. Bu 2 sene içerisinde fiyatlar neredeyse 3 kat kadar ucuzladı. Bakın 3'üncü nesilde uygulanacak tarifelerle ilgili kafa karışıklığı var. Tarifeler 2'nci nesilde neyse odur. Bütün işletmeler aynı tarifeyi uygulayacaklar. Data ve veri indiriminde belki farklar olabilir. Ayrı ama çok daha pahalı bir tarife söz konusu değil. Bu konuda kurumlar ile işletmeler arasında görüşmeler devam ediyordu. Nihayet anlaştılar ve böyle bir karara vardı."

"İnternet daha hızlı olacak"

Üçüncü nesil teknolojinin geniş bant internet gelişiminde ayrı çığır açtığını belirten Bakan Yıldırım, veri ve data iletiminin 2'nci nesle göre daha hızlı olacağını söyledi.

'3G' ile her türlü televizyon istasyonuna bağlanma, canlı yayın aktarma gibi bir çok aktivitenin yapılabileceğini belirten Bakan Yıldırım, bir gazetecinin "Görüntülü telefonla artık kocalar eşlerine yalan söyleyemeyecek değil mi?" sorusu üzerine, "Biz o tarafa girmeyelim. Tabii ki her şeyin iyi tarafı da var, kötü tarafı da var. Bir nimetin külfeti de elbette olacaktır. Görüntülü telefona sahip olmanın güzel tarafları olabileceği gibi hayatı kısıtlayıcı bazı yanları da olabilir. O taraf bizim ilgi alanımız dışında olduğu için o konuda konuşmaya gerek yoktur" dedi.

Hürriyet

Okuyucu Yorumları