Görüntülü telefon devri başladı

Türk Telekom kısaca "görüntülü telefon" olarak bilenen Videofon hizmetini resmen başlattı.

Görüntülü telefon

Türk Telekom, abonelerine sesli ve görüntü haberleşme olanağı sunan ve "görüntülü telefon" olarak adlandırılan Videofon uygulamasını bugün başlatıyor.

Görüntülü telefonla konuşmak için Türk Telekom ile iki yıllık sözleşme imzalayan aboneler ayda tüm vergiler dahil 29 YTL ödeyerek 3 bin dakika da ücretsiz konuşma hakkını elde edebilecekler. Türk Telekom görüntülü telefonu teşvik etmek üzere ilk 100 bin müşterisine videofon cihazını da ücretsiz sunacak.

-Türk Telekom yetkilileri Türkiye'de 5.2 milyon geniş bant ADSL kullanıcısı olduğunu belirterek, öncelikle bu kitleye ulaşmayı hedeflediklerini belirttiler. Üniversiteler, öğrenci yurtları ve askeri birlikleri ilk etapta hedefleyen Türk Telekom, görüntülü telefon uygulamasını yaygınlaştırmak ve teşvik etmek amacıyla bu bölgelere videofonun içinde yer aldığı 1.000 adet kiosk yerleştirmeyi planlıyor.

Görüntülü telefon sistemine geçmek için Türk Telekom abonesi sabit ev ve işyeri telefonu kullanıcılarının geniş bant ADSL bağlantısına sahip olmaları gerekiyor.

Videfon ile görüntülü konuşma uygulamasına geçişi duyurmak üzere İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında sistemin işleyişi ile ilgili bilgi verildi. Verilen bilgiye göre, görüntülü telefonla konuşmak için Türk Telekom ile iki yıllık sözleşme imzalayan aboneler ayda tüm vergiler dahil 29 YTL ödeyerek 3 bin dakika da ücretsiz konuşma hakkını elde edebilecekler. Türk Telekom görüntülü telefonu teşvik etmek üzere ilk 100 bin müşterisine videofon cihazını da ücretsiz sunacak. Videofon ile kullanıcılar sesli ve görüntülü haberleşme yanı sıra anlık mesajlaşma yapabilecekler e-mail gönderebilecekler,internet ortamında gezinti yapabilecekler,TV seyredebilecekler ve web kameralarına bağlanarak görüntü alabilecekler. Bir başka uygulama ile de GSM sistemine bağlı SIM kartı içindeki bilgileri Videofona aktarabilecekler.

Kimler Videofon kullanabilecek?

Kimler Videofon kullanabilecek?
Celalettin Dinçer, tümüyle Türk mühendisler tarafından geliştirilen projenin 1.5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti.

Basın toplantısında soruları yanıtlayan Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, tümüyle Türk mühendisler tarafından geliştirilen projenin 1.5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, projenin videofonun da içinde yer aldığı geniş bir platform olduğunu söyledi. Dinçer, görüntülü telefonda hedefin öncelikle 5.2 milyon geniş bant ADSL kullanıcısı kitle olduğunu, Türkiye'de ADSL abonesi artışına paralel olarak görüntülü telefon için hedeflenen pazarın da büyüyeceğini kaydetti. Dinçer " Pazardaki talebin hızla büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Şimdiye kadar çok pozitif bir tepki aldık. Görüntülü telefon sayesinde kuşaklar arası iletişimi çok daha etkin hale geleceğini düşünüyoruz. Özelikle uzakta yaşayan aile bireyleri arasında hasret giderme aracı olacak. Anneler çocuklarıyla,dedeler torunlarıyla rahatlıkla görüntülü olarak konuşup hasret giderebilecekler. Asker ailelerinin özlemleri azalacak" dedi.

Türkiye dünya pazarında da öncü
Toplantıda projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ise, videofonun çevreci bir ürün olduğunu, insanların gerek özel gerekse iş hayatında zorunlu seyahat ihtiyacını en aza indireceğini ve karbon salınımını azaltacak yenilikçi bir ürün olduğunu savunarak " Dünyada 1950'li yıllarda ilk başlayan görüntülü telefon, şimdi günümüz teknolojisi ile artık en ileri teknolojinin sunduğu yüksek görüntü kalitesiyle hizmet verecek. Türk Telekom için bu önemli bir kilometre taşı olacak. Abonelerimizin gözünde Türk Telekom'un yenilikçi imajının çok daha güçleneceğini inanıyoruz. İngiltere, Almanya ve Brezilya da daha birkaç ay öncesinde görüntülü telefona geçti. Türkiye de Türk Telekom ile 31 Mayıs 2008 itibariyle görüntülü telefon ailesine katılarak bu alanda çok önemli bir adım atmış oldu" diye konuştu.

Görüntülü telefon uygulamasını yaygınlaştırma amacıyla çok uygun fiyatlarla ve ücretsiz cihaz uygulamasıyla kampanya başlatıldığını belirten Demircan, " Aylık 29 YTL'lik fiyatların çok optimum olduğunu düşünüyoruz. Her ay için verdiğimiz 3 bin dakikalık görüşme ücreti de çok cazip bir hediye. Pazardaki gelişmeleri sürekli değerlendirerek abone sayımızı hızla artırmayı ve yüksek bir penetrasyon sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Verilen bilgiye göre görüntülü telefon başvurusu Türk Telekom'un 444 1 444 numaralı çağrı merkezinin yanı sıra,Türk Telekom bayileri ve ofislerinden de yapılabilecek. Kurulum da üç işgünü içinde gerçekleştirilecek.

Okuyucu Yorumları