GOTPass, parolaları çöpe attırabilir mi?

Parola yazmak, özellikle mobil cihazlarda bir "sorun" sayılabilir. Peki GOTPass bunu nasıl çözecek?

Parola sorununa yeni çözüm!

Plymouth University araştırmacıları, bildiğimiz parolalardan daha yüksek güvenlik sağlayacak yeni bir yöntem geliştirdiler. GOTPass yöntemi, desenler, resimler ve bir kerelik parolayı bir araya getirerek hem daha güvenli, hem de hatırlanması parolalara göre daha kolay bir sistem oluşturuyor.

GOTPass'ı kullanmaya başlamadan önce kurulum işlemini bir kereye mahsus olmak üzere tamamlamanız gerekiyor. Önce 4x4'lük bir ızgara üzerinde bir şekil çizmeniz gerekiyor. Deseni çizdikten sonra ekrana emoji'leri andıran 30 resimden oluşan bir sayfa geliyor ve bu resimler arasından ikisini seçmeniz isteniyor. Böylece "parolanızı" oluşturmuş oluyorsunuz.

Oturum açmak için kullanıcı adını girmeniz, deseninizi çizmeniz gerekiyor. Bunun ardından size gösterilen 16 resimden, kurulum sırasında seçtiğiniz ikisini seçmeniz gerekiyor (geriye kalan resimler tuzak). Doğru resimleri seçtiğinizde bir kerelik parolayı girmeniz gerekiyor. Kulağa karışık gibi gelse de tüm bunlar, basit bir parola girmekten uzun sürmüyor. Takım, yöntemin hatırda kolay kaldığını ve hack'ler karşısında dayanıklı olduğunu söylüyorlar.

Okuyucu Yorumları