Göz tarayan telefon gerçek oldu!

Şifreleri, parmak izlerini unutun! Bu telefon sizi "gözünüzden" tanıyacak...

Bu telefon, göz tarıyor!

Telefon kilidi açma yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. ZTE'nin Çin'de tanıttığı Grand S3, sizi gözlerinize bakarak tanıyabiliyor. Üstelik bunu herhangi bir ek donanım olmaksızın, sadece ön kamerasıyla yapıyor.

EyeVerify'ın EyePrint ID teknolojisini kullanan telefon kilitliyken açmak için önce güç düğmesine basmanız, ardından parmağınızı yukarıdan aşağı doğru çekmeniz gerekiyor. Bu sırada gözlerinizin karakteristikleri algılanıyor. Telefonu gözünüze çok yakın veya çok uzak tutmanız halinde bir uyarı gösteriliyor (15cm gibi bir mesafenin yeterli olduğu söyleniyor). Tarama işlemi, yarım saniyede gerçekleşiyor ve kilit açılıyor.

Sky Eye adındaki sistemi kullanmaya başlamadan önce gözünüzü tanıtmak için küçük bir kurulum yapmanız gerekiyor. Bunun için ekranda yukarı ve aşağı doğru hareket eden yeşil çizgiyi 8 saniye boyunca takip etmeniz isteniyor. Bu sırada ön kamera, gözünüzün beyaz kısmındaki damarları kaydediyor ve bir güvenli kimlik oluşturuyor. 8 saniye size biraz uzun gelebilir, ancak teoride bunu sadece bir kez yapıyorsunuz ve bir daha yapmanız gerekmiyor.

Göz tarayan telefon gerçek oldu!

Telefonun ön kamerasının ortalama seviyede olduğunu düşünürsek, aynı teknolojinin farklı markaların telefonlarında kullanılmaması için neden yok gibi görünüyor. ZTE, yeni işlevin gelecekteki Grand telefonlarında ve daha sona mobil ödemelerde kullanılacağını söylüyor.

Göz tarama teknolojisinin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, sonraki sayfamızdaki görüntülere göz atın!

Sky Eye, böyle çalışıyor!

Sky Eye, böyle çalışıyor!
(Görseller: Engadget.com)

Göz tarayan telefon gerçek oldu!

Göz tarayan telefon gerçek oldu!

Göz tarayan telefon gerçek oldu!
Okuyucu Yorumları