Gözden geçirmeniz gereken 4 Facebook ayarı

Facebook sizi hala zaman tüneline sokmayı başaramadıysa, bu 4 madde sizi ilgilendiriyor!

Zaman tüneline geçeceklere...

Facebook sizi yeni "zaman tüneli"ne henüz zorla sokmadıysa, bunu yapmasına çok az bir zaman kaldığını söyleyelim. Zaman tüneli, bu sonbaharda bütün Facebook kullanıcılarını içine almış olacak.

Hala zaman tüneline geçmediyeseniz, geçtiğiniz zaman dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar olacak. İşte bunlardan en önemlileri.

1. Duvarınızın gizlilik ayarını değiştirin

Zaman tüneli görünümü, Facebook'a katıldıktan sonra şimdiye kadarki tüm paylaşımlarınızı kolaylıkla aranabilir hale getiriyor. Bu durum, Facebook'u güçlü gizlilik ayarlarını sunduğu dönemden önce kullanmış olanlar için sorun oluşturabilir.

Zaman tüneline geçtiğinizde, eski gönderilerinizle ilgili gizlilik ayarlarını yapmak için bir haftanız olacak. Bunun ardından zaman tüneliniz, herkesin görebileceği bir hale gelecek.

Ulaşmak istediğiniz gizlilik seviyesine göre izleyebileceğiniz üç yol var. İsterseniz tüm gönderilerinizi arkadaşlarınızın görmesini sağlayabilir, gönderileri kimlerin göreceğini seçebilir veya her gönderinizin gizlilik ayarını elle düzenleyebilirsiniz.

Beğendiklerinize tekrar bakın

Beğendiklerinize tekrar bakın

2. Beğendiklerinize tekrar bakın

Eski Facebook profilinde "beğendiğiniz" içerikler, Bilgiler sayfasında gizleniyordu. Zaman tüneli ise bu ilgi alanlarını profil sayfanızın üst tarafına, kapak fotoğrafınızın hemen altına yerleştiriyor.

3. Uyarı ayarlarınızı kontrol edin

Facebook, sosyal ağda gerçekleşen belirli eylemler için size e-posta gönderir. Uyarılarınızı kaçırmak istemiyorsanız, Uyarı Ayarları sayfanıza göz atmanızı öneriyoruz. Bu sayfayı bulmak için Facebook sayfasının sağ üstündeki açılır menüye tıklayın ve Hesap Ayarları seçeneğine tıklayın. Şimdi sol taraftan Uyarılar sekmesine tıklayın. Burada hangi eylemler için e-posta uyarısı alabileceğinizi seçebilirsiniz

4. Kullanmadığınız uygulamaları silin

Facebook'un zaman tüneli tanıtıldıktan kısa bir süre sonra, ona özel uygulamalar da sunulmaya başlanmıştı. Bu uygulamalara izin verip vermediğinizden emin değilseniz, Gizlilik Ayarları sayfanızı ziyaret edebilirsiniz. Gizlilik Ayarları sayfasında Uygulamalar ve Web siteleri satırı karşısında bulunan "Ayarları Düzenle" bağlantısına tıklayın. Uygulamaların gizlilik sayfasında "Kullandığınız uygulamalar" satırının karşısındaki "Ayarları Düzenle"ye tıklayın. Şimdi kullandığınız tüm Facebook uygulamalarını ve onlara verilen izinleri göreceksiniz. Buradan artık hesabınızla bağlantı kurmasını istemediğiniz uygulamaları kaldırabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları