"Gözlük" işte böyle kırılır!

Google, merakla beklenen gözlüğü Glass'ın nasıl hack'leneceğini, kendisi, işte böyle gösterdi!

"Gözlük" işte böyle kırılır!

Gooole IO konferansı kapsamında düzenlenen "Voiding Your Warranty" (Garantiyi Yakmak) adı verilen etkinlikte, merakla beklenen cihaz Glass'ın nasıl root edileceğini ve Ubuntu çalıştırır hale getirilebileceğini gösterdi.

Glass'ı bir diz üstü bilgisayara bağlayan Google çalışanları cihaza bluetooth klavye, dokunmatik fare takıyor ve birkaç APK (launcher, settings ve notepad) yüklüyorlar. Daha önce Android işletim sistemli bir cihazı root etmiş olan kullanıcılarımıza tanıdık gelecek birkaç işlemin ardından Glass, Ubuntu yüklemeye hazır hale geliyor. Bu aşamadan sonra geriye sadece uygulama mağazasından indirilebilen Android Terminal Emulator ve Complete Linux Installer uygulamalarını indirip Ubuntu'yu yüklemek kalıyor.

Pek çok Android tutkununun Google Glass'ı ellerine geçirmeleriyle birlikte root edeceği kesin. Google, bu işlemin nasıl yapılacağını, hatta bir anlamda rakibi olan bir işletim sisteminin nasıl yükleneceğini bizzat kendisi göstererek hala açık kaynak kod anlayışına bağlı olduğu gösteriyor.

Okuyucu Yorumları