Gözlük ve saatler de 3G'li olacak...

3G sadece ceplere gelmiyor; gözlük ve saatler de 3G'nin nimetlerinden yararlanacak...

3G her yere girecek!

3G teknolojisinin hayatımıza girmesine iki hafta kala üçüncü nesil mobil iletişim uygulamalarında rekabet arttı. 3G ile sadece cep telefonları ve bilgisayarlar değil aynı zamanda saat ve gözlükler de iletişim aracı olarak kullanılacak.

Üçüncü nesil mobil iletişim uygulaması 3G ay sonunda hizmete girerken, sistemin vereceği hizmetler de sadece cep telefonu ve bilgisayarlarla sınırlı kalmayacak. Saatten, gözlüğe ve kameralara kadar birçok mecrada uygulanabilen servisleri ile tüketicilerin hayatını kolaylaştırması beklenen 3G ile farklı ürün ve hizmetlerden yararlanılacak. Her operatör abonelerine hizmet sunmak için yanşa girerken, farklı uygulamalar ile rekabetin çetin geçmesi bekleniyor. 3G'nin en büyük avantajının mobil iletişim hızı olacağı vurgulanırken, mobil kamera, mobil TV gözlük ve SIM kartlı kol saati gibi ürünler de bu farklı uygulamalardan sadece birkaçı.

Anne babalara takip kolaylığı
Turkcell'in mobil kamera uygulaması ile aboneler görüntülü görüşme destekli cep telefonlarından mobil kameralar içine yerleştirilmiş SIM kartlar sayesinde evlerini, işyerlerini izleyebilecek ve dilerlerse sesli iletişime geçebilecekler. Özellikle anne babaların evde tek başlarına kalan çocuklarını güvenle izleyebilecekleri sistem güvenlik kamera uygulaması olarak öne çıkıyor. 3G'ye özel olarak dizayn edilmiş gözlükler sayesinde cep telefonlarına bağlanan bu gözlüklerle mobil TV uygulamaları gözlüğe aktarılıyor ve tüketicilere mobil TV uygulamalarını özel gözlüklerden seyretme imkânı veriyor. Turkcell'in SIM kartlı kol saati uygulamasıyla da aboneler kol saatinin içindeki SIM kart sayesinde saatten görüntülü konuşma yapabiliyor.

Cepten kütüphaneye girilecek

Cepten kütüphaneye girilecek

3G ile her yerde cepten televizyon izleyebileceksiniz. Cep telefonlarındaki görüntüleri televizyonunuza aktarabilecek ve istediğiniz dizi, film veya maçı izleyebileceksiniz.

3G teknolojisiyle birlikte istediğiniz bir görüntüyü anında başka bir cep telefonuna ya da televizyona aktarabiliyörsünüz. Hem hızlı hem de kaliteli bir görüntü imkânı sunan 3G teknolojisi sayesinde sıcak bir gelişmeyi binlerce kişiyle paylaşabileceksiniz. 3G sadece eğlence anlamında değil, sağlık ve eğitim gibi alanlarda da aktif olarak kullanılabilecek. Öğrenciler istedikleri bilgi ve belgelere cepten ulaşabilirken, kütüphaneye bile cep telefonundan girebilecek.

3G teknolojisi ile güvenlik kameraları da cep telefonuna taşınacak. SIM kartlı kol saatleri ile görüntülü konuşabileceksiniz.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları