Gözyaşları bizleri nasıl etkiliyor?

Bilimin son keşfi: Bir kadının döktüğü göz yaşları erkekleri cinsellikten soğutur mu?

Gizemli bir gerçek daha...

Bilim adamları insanın sır dolu vücudu hakkında yeni şeyler keşfetmeye devam ediyor. Gözyaşlarının insan kimyasındaki etkilerini inceleyen bilim adamları, ilginç etkilerini buldular. Gözyaşlarının kokularının olmadıklarını biliyoruz, Weizmann Enstitüsü Nörobiyoloji Departmanı'ndan bilim adamları, gönüllü kadınlara duygusal filmler izlettirerek gözyaşlarını topladı. Daha sonra erkeklere saliye (maden tuzu içeren bir tür solüsyon) ve gözyaşlarını koklamalarını ve aradaki farkı anlayıp anlamadıkları soruldu, erkekler aradaki farkı anlayamadı.

İkinci bir deneyde erkeklerin bazılarına saliye veya gözyaşları koklatıldı ve bazı resimlere bakarlarken burun deliklerine yerleştirildi. Resimlere bakarken suratlarındaki üzüntü ya da şaşkınlık ifadelerinde değişiklik olmayan erkeklerin, gözyaşı koklayanlarında suratlarındaki cinsel çekicilik ifadeleri olumsuz yönde etkilendi.

Gözyaşı testesteron katili mi?

Gözyaşı testesteron katili mi?
Duygussal filmler izletildi...

Üçüncü deneyde yine gözyaşı ya da saliye koklatılan erkeklere duygusal filmler izlettirildi ve ara ara, vücut ısılarını, cinsel isteklerini ya da morallerini puanlamaları istendi. Duygusal filmlerde gözyaşı koklatılan erkekler filmlere karşı olumsuz görüşlerde bulunmadılar. Ancak yine gözyaşı koklatılan erkekler cinsel isteklerini normalden daha düşük puanlandırdılar. Bilim adamları aynı deneyi, deneklerin beyin dalgalarını inceleyerek yaptığında da, erkeklerin cinsel isteklerinde belirgin bir azalma gözlemledi.

Bu deneyler aslında beraberinde birçok soruyu da getiriyor; Göz yaşlarındaki kimya ne? Değişik durumlarda dökülen göz yaşları, onları koklayanlarda değişik durumlar mı ortaya çıkartıyor? Eminiz bu soruların cevapları da önümüzdeki yıllarda yapılacak araştırmalarda ortaya çıkacaktır.

Okuyucu Yorumları