GPR-S: Motosikletlerde elektrik devri başladı

Gözler elektrikli otomobillerdeyken, ABD'li bir şirket GPR-S ile dikkatleri üzerinde topladı.

Benzinle işi yok...

Herkes heyecanla hibrid ve elektrikli otomobillerin gelişimini izlerken, ABD'li bir şirket, Electric Motorsport, GPR-S adını verdiği ve tamamen elektrikle çalışan motosikletinin satışına yaz aylarında başlayacağını duyurarak tüm dikkatleri üzerine çekti. E-boxer olarak da bilinen elektrikli motosikletin dikkat çeken ilk özelliği, lityum pillerinin sadece 90 dakikada tamamen şarj edilebilmesi. Tam şarj ise, saatte ortalama 96 km hızla gidildiğinde 65 km yol yapılmasına izin veriyor. GPR-S'in diğer bir özelliği ise, laptop'a bağlanarak birçok ayarının yapılabiliyor olması.

Electric Motorsport, bu yıl içinde 300 adet GPR-S üretmeyi planlıyor. Hatta, yaz aylarında sahiplerine ulaşması beklenen ilk 100 motosiklet için ön sipariş alınmaya başlanmış bile. GPR-S'in satış fiyatı ise, yaklaşık 8.000 Dolar olacak.

CHIP Online yorumu:
GPR-S belki bir Harley ya da Honda CBR olmayabilir. Ama şehir içi kullanım için son derece pratik ve yeterli bir motosiklet olduğu da kesin. Her şeyden önce çevreyle barışık ve atmosfere herhangi bir zararlı gaz bırakmıyor. Ayrıca görünümünün de son derece tatminkar olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Okuyucu Yorumları