GPS kullanmanın sonu ölüm oldu

Bu seferki "navigasyon cihazınıza çok güvenmeyin" haberinin sonunda acı bir ölüm var!

Bir GPS faciası daha!

Günümüzde teknoloji denildiği zaman akla hep işe yarayan cihazlar geliyor. Nitekim bazen bu "işe yarayan" cihazlar, istenilen performansı veremiyorlar. Bu alışıldık bir durum ama bir de Rodrigo Diaz gibi insanların ölümüne sebep olanlar var ki işte o zaman teknolojiyi sorgulamadan edemiyoruz...

Rodrigo Diaz, arkadaşları ile buluşup buz pateni yapmak için evinden çıktığında, arabasında bulunan GPS cihazını açtı. Daha önceden gitmediği bir diğer evde buluşacak olan ekibe katılmak için başladığı yolculuğunun sonundaysa, hayatını kaybetti... GPS'in gösterdiği yolu takip eden Diaz ve yol arkadaşı, gideceği ev yerine hiç tanımadığı, 69 yaşındaki Philip Sailor'un Lilburn - Georgia'daki mülküne giriş yaptılar. Diaz'ın arkadaşının anlattığına göre, ev sahibi kısa süre sonra evin girişinde belirdi ve ardı ardına kendilerine ateş etmeye başladı. Mermilerden birisi tarafından ağır yaralanan Diaz, hayatını kaybetti.

Her ne kadar Sailor cinayete teşebbüsten yargılanıyor olsa da, avukatı Michael Puglise müvekkilinin durumunu şu sözlerle açıkladı: "Müvekkilim, evininin sınırlarını savunmak pahasına bir can almış olmaktan dolayı çok çaresiz. Olay gerçekleştiğinde, kendisi evinde karısı ile oturuyordu. Aniden arazisine giren yabancı arabayı gördüğünde de bunu bir saldırı olarak değerlendirdi."

Diaz'ın arkadaşıysa, GPS'in istenilenden tamamen alakasız bir yön çizdiğini ve onları bu eve kadar sürüklediğini iddia etti. Mahkeme şimdi GPS üzerinde araştırmaya başlamış bulunuyor. Eğer olay gerçekten yanlış programlanma yüzünden cereyan ettiyse, yaşanan olay yön bulma sistemlerinin en büyük hatası olarak tarihe geçecek.

Okuyucu Yorumları