GPS'li bekaret kemeri büyük tartışma yarattı

GPS teknolojisi kullanan iç çamaşırları "bekaret kemerini" hortlattığı gerekçesi ile tepki alıyor.

GPS'li bekaret kemeri!

Teknoloji sınır tanımıyor. GPS teknolojisinin iç çamaşırlarına kadar girmesi feminist çevrelerde büyük tartışma yarattı. Eleştiriler bu sistemin kıskanç kocalar tarafından "modern zamanların bekaret kemeri" olarak kullanılacağı yönünde. Berlin'den bir feminist grubunun lideri Claudia Burghart erkeklerin bu teknolojiyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanacağını iddia etti.

GPS'li iç çamaşırlarının mucidi Brezilya'lı Lucia Lorio ise ürünlerinin günümüzün teknoloji dostu modern kadınını hedeflediğinin altını çizerek bunun bekaret kemeri konsepti ile birleştirilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Söz konusu iç çamaşırı serisi bir dantel korsaj, bikini külot ve sahte inciden bir kolye içeriyor. GPS vericisi giysinin korsaj bölümüne yerleştirilmiş durumda. Temel modelinin 500 Sterline satıldığı iç çamaşırlarının "gelişmiş" modelleri için 700 Sterlin isteniyor. Lüks tüketim malzemesi olarak kabul edilen ve kaybolmak istemeyen müşterileri hedefleyen GPS'li iç çamaşırları için dünya çapında boykot kampanyası yapılması planlanıyor.

Okuyucu Yorumları