GPS'ine Fazla Güvendi, Dereye Düştü!

GPS'in yardımı çok ancak onu kullanırken gözlerinizi ve algılarınızı açık tutmanız gerektiği, bu olayla bir kez daha doğrulandı!

GPS'e güvendi, dereye düştü!

Teknolojinin güzel yanı, bazen bizleri düşünmek zorunda kalmaktan kurtarması olabilir. Kötü yanı ise, bazen düşünme yeteneğimizi tamamen ortadan kaldırması.

Bu noktada da bir cihaza kendi gördüklerinden fazla güvenen bir başka insanın hikayesi devreye giriyor.

Shanghaiist'in haberine göre Anhui, Çin'deki bir sürücü, polise yerel yolları bilmediğini söyledi. Bu yüzden de arabasının GPS'ine güvendi, bir dereye yöneltildiğinde bile. Söylenenlere göre polisin arabayı dereden çıkartması yarım gününü aldı.

Bu kaza 1 Nisan tarihinde gerçekleşmişti.

Tabi ki bu kulağa tanıdık gelen bir olay. Akla sürücünün dereye ilerlediğini görmesine rağmen neden durmadığı sorusu geliyor ancak insanlar, teknolojiye eskisinden daha çok güveniyorlar. Geçtiğimiz yıl bir kadın, arabası ile 30 metrelik bir göle dalmıştı ve aracı tamamen su altında kalmıştı. Daha önce ise GPS ile gitmeleri gerekenden tamamen farklı bir mahalleye giden ve soyulan bir çiftin haberine rastlamıştık.

Bütün bu olayların gerçekleşmesinin sebebinin ise, insanların cihazlarına kendilerinden daha fazla güvenmeleri. Ancak hatırlatmakta fayda var ki, cihazlar da hata yapabiliyorlar...

Okuyucu Yorumları