Gran Turismo serisi, 10 yılda 50 milyon sattı

İlki 1997 yılında piyasaya sürülen Gran Turismo'nun 50 milyon barajını aştığı açıklandı.

Gran Turismo efsanesi

Gran Turismo, yaklaşık 10 yıldır PlayStation kullanıcıları için vazgeçilmz bir oyun serisi olmayı sürdürüyor. Hatırlanacağı gibi Sony Computer Entertainment, geçtiğimiz ay serinin son oyunu olan Gran Turismo 5 Prologue'u piyasaya sürmüştü. Oyun her ne kadar çok olumlu eleştiriler alamasa da, serinin tarihinde önemli bir kilometre taşı olmayı başardı.

Yayıncı firma SCEA (Sony Computer Entertainment America) tarafından yapılan açıklamaya göre, 1997'de yayınlanan ilk Gran Turismo'dan yeni Gran Turismo 5 Prologue'a kadar geçen süre içerisinde, seri 50 milyonluk satış barajını aşmayı başardı. Bu rakama ulaşılmasında, hiç kuşkusuz Gran Turismo 5 Prologue'un hem bayi kanalı ile, hen de internet üzerinden satışa sunulmasının önemli bir payı var.

Serinin son oyunları, özellikle Burnout karşısında yeteri kadar gerçekçi olamamakla eleştiriliyor. Ancak bu eleştirilen ne SECA'nın, ne de geliştirici firma Polyphony'nin moralini bozmak için yeterli değil. Sony, serinin bundan sonraki oyunlarını da destekleyeceğini duyurarak, Gran Turismo ismine duyduğu güveni bir kez daha dosta düşmana göstermiş durumda.

Gran Turismo tarihi

Oyunseverler, ilk GranTurismo ile 1997 yılında tanışmıştı. PlayStation için, Amerika ve Japonya'da piyasaya sürülen oyunun yakaladığı başarı, ardından gelen altı oyuna da ilham oldu. İşte 10 yıldır bizimle birlikte olan Gran Turismo efsanesi...

Yıl Oyun Konsol
1997 Gran Turismo PlayStation
1999 Gran Turismo 2 PlayStation
2001 Gran Turismo 3 A-spec PlayStation2
2004 Gran Turismo 4 Prologue PlayStation2
2005 Gran Turismo 4 PlayStation2
2008 Gran Turismo 5 Prologue PlayStation3
Okuyucu Yorumları