Grand Theft Auto V ne zaman gelecek?

GTA konusunda hızlı gelişmeler: GTA V ne zaman gelecek; öncesinde hangi sürprizler yaşanacak?

GTA V yola çıktı!

Dünyanın en eğlenceli ve popüler oyunlarından olan Grand Theft Auto serisi bilgisayarlarımızı ve konsollarımızı en son GTA IV ile şenlendirmişti. RockStar'ın en büyük markası olan GTA'nın devamı elbette gelecek. GTA için iki DLC çıkacak. Bunlardan Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony, daha önce buradaki haberimizde sizlerle paylaştığımız gibi zaten duyuruldu. Devam etmeden önce bu DLC'ler nedir, ona göz atalım...

Yeni bir görev paketi modeli olan DLC, Downloadable Content Pack yani indirilebilir içerik paketi anlamına geliyor. Hızla birbirini izleyen ve uygun fiyatlarla online olarak elde edilebilen DLC'lerin en önemli örneklerini Fallout 3'te gördük. Operation Anchorage, The Pitt, Broken Steel ve Point Lookout isimli dört DLC'si mevcut oyunun beşinci ve şimdilik son DLC'si Mothership Zeta da oyuncuların heyecanla beklediği isimlerden. İnternet üzerinden satılan DLC'ler hem PC, hem Xbox 360 oyuncularının çıkan görev paketlerini anında satın alıp oynayabilmesini sağlıyor.

Şimdi GTA V ve yeni DLC'ler, yeni GTA'lar hakkında neler söyleniyor ona bakalım...

Grand Theft Auto V ne zaman gelecek?

Grand Theft Auto V ne zaman gelecek?
GTA bütün konsollarda iyi satan bir seri

Bahsettiğimiz 2 içerik paketinden muhtemelen iki yıl sonra GTA V'i göreceğiz. Söylenenlere göre GTA V çok farklı bir GTA olacak ama konu veya içerik hakkında ser verilip sır verilmiyor. Tek bildiğimiz, daha 2 yıl beklemek zorunda olduğumuz...

Take Two ve RockStar görüldüğü gibi bu popüler seriyi devam ettirecek. Kaufman Bros Equity Research'te çalışan sektör analizcilerinden Todd Mitchell bu konuyla ilgili bilgilerini paylaştı. RockStar'ın resmi açıklaması olmasa da, böyle bir açıklama resmi bir karşılık gerektireceğinden ve RockStar'ı konuşturacağından, yayılması ve insanların RockStar'ı sıkıştırması oldukça önemli.

Mitchell, "GTA V'den önce iki tane daha DLC olmasını bekliyorum ve bana işaret edilen bu" diyor. Yeni DLC'lerle ilgili en büyük sorun ise hangi platformlar için çıkacakları. Şimdiye kadar DLC'ler PC haricinde sadece Xbox 360'a çıktı veya çıkacağı açıklandı. Mesela Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony bunlardan biri.

Todd Mitchell'in açıklamasının devamı ise hala PS2 kullananlar için daha ilginç "Konsollar arasında yeni bir GTA içeriği çıkma ihtimali en düşük konsol PlayStation 2." Ancak PS2 sahipleri için de umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. PSP için yaptıkları oyunları hala iyi satışlar yakaladığı için PS2'ye de çıkartabilirler. Ama GTA V konusunda PS2 kullanıcılarının pek umutlu olmaması gerekiyor.

Şimdi bu analizler ve dolaşan haberler hakkında RockStar'ın yorumu ve cevabı bekleniyor.

Okuyucu Yorumları