Grand Theft Auto yine mahkemelik oldu!

Grand Theft Auto'dan yine olay: Dev TV kanalı ve Rockstar, mahkemelik oldu...

GTA yine mahkemelik oldu!

BBC'nin beklenen Grand Theft Auto'nun doğuş hikayesini konu alan drama filmi, "küçük" bir problem ile karşı karşıya olabilir. Rockstar'ın yayınladığı açıklamada belirtilene göre, ana firma Take-Two Interactive, BBC'ye karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Bir süredir Rockstar'ın bu drama hakkında mutlu olmadığına dair söylentiler yayılmaktaydı ve bu haber çok garip karşılanmamalı. Açıklamada söylenene göre, filmin adında ve reklamında telif haklarının sahipleri belirtilmesine rağmen, Rockstar Games bu projeye hiçbir şekilde dahil olmamış durumda: "Amacımız, BBC'nin Rockstar Games ile alakalı olayların resmi olmayan bir anlatımını kovalaması sırasında markalarımızın kötü kullanılmadığından emin olmaktır. Daha önce pek çok sefer bu sorunu BBC ile çözmeye çalıştık ancak sonuç alamadık." Açıklamada, markalarını korumak için bu durumda hukuki yollara başvurmak zorunda oldukları belirtilmekte.

Daniel Radcliffe'in Rockstar Başkanı Sam Houser'ı oynayacağı TV filminin, bu yılın ilerleyen zamanlarında yayınlanması bekleniyordu ancak yeni gelişmeler, BBC'nin frene basmasına neden olabilir...

Okuyucu Yorumları