Graph Search bugün herkese açılıyor!

Facebook'un Ocak'ta duyurduğu "dev" hizmeti, bugün herkese açıldı! Ancak...

Facebook herkese açtı!

Mark Zuckerberg'in senenin başında tanıttığı arama işlevi Graph Search, bugünden itibaren ABD'de kullanıma sunulmaya başlanıyor. Milyonlarca ABD'li kullanıcı, bir hafta içinde Graph Search'ü kullanma yetkisine sahip olacak.

Facebook'a sorular sorarak arama yapmanıza ve cevaplar almanıza izin veren Graph Search, şimdiye kadar sadece küçük bir kullanıcı kitlesine açıktı.

Graph Search'e sorabildiğiniz sorular arasında "Snow Patrol'u seven arkadaşlarım hangileri?", "New York'ta yaşayan ve 22 yaşın altındaki olan kızlar kimler?" gibi karmaşık sorular var (daha karmaşık sorular sormanız da mümkün). Ancak bu soruları şimdilik sadece İngilizce olarak sorabiliyorsunuz. Bununla birlikte hizmetin hala bazı hatalarının olduğu söyleniyor.

Hizmet şu an sadece ABD İngilizcesi için verildiğinden İngilizler dahi ondan yararlanamıyor (dil ayarlarını ABD İngilizcesi olarak değiştirmeleri hariç). Facebook tarafından ses getirecek bir yenilik olarak tanıtılan Graph Search, her ne kadar faydalı bir işlev gibi görünse de şimdiye kadar büyük bir ilgi çekmiş gibi görünmüyor. Graph Search'ün mobil cihazlarda desteklenmemesi de hizmetin eleştirilen nokaları arasındaydı. Hizmetin herkese onun yükselmesini sağlayacak mı, bunu hep bebarer göreceğiz.

Okuyucu Yorumları