Greenpeace: 3 PC üreticisi de kızardı!

Şirketlerin çevreye verdiği önemi derecelendiren Greenpeace, 3 PC üreticisini "kırmızı" bölgeye itti

3 PC devi de kızardı!

Global ekonomik krizin devam ettiği şu günlerde şirketlerin büyük bir bölümü, bu krizden en az zararla kurtulmanın planlarını yapıyor. Ancak Greenpeace'e göre özellikle çevreye karşı duyarlı oldukları bilinen başta HP, Lenovo ve Dell olmak üzere bazı önde gelen bilgisayar üreticileri, krizle uğraşmaktan çevreye karşı sorumluluklarını yeteri kadar yerine getiremiyor. Bu nedenle Greenpeace, daha önce yeşil şirketler sıralamasında bulunan bu şirketleri kırmızı, yani çevreye karşı pek de duyarlı olmayan firmaların arasına yerleştirdi.

Geçtiğimiz hafta Salı günü yayınlanan yeşil göstergeye göre çevre dostu sıralamasında ürünleriyle Nokia ve Samsung başı çekerken, bu şirketleri Sony Ericsson, Philips, Sony, LGE, Toshiba ve Motorola izliyor. Kullandığı materyallerin içeriğine göre (çevreye zararlı olan PVC'nin ürünlerde kullanılması gibi) derecelendirilen şirketlerin arasında bulunan Apple ise orta sıralarda yer alıyor.

GreenPeace'e göre HP, Lenovo ve Dell, daha önce ürünlerinde PVC kullanımını sonlandıracağına dair söz vermişti; ancak bu yıl yapılan görüşmelerde bu şirketlerin bu hedeflerini bu yıl içerisinde gerçekleştiremeyecekleri anlaşıldı. Bu nedenle yayınlanan yeni raporda bu üç şirketin çevre duyarlılığı derecesinde ciddi bir düşüş kaydedildi.

Okuyucu Yorumları