Groupon'daki değişim devam ediyor!

Geçtiğimiz ay Türkiye'deki faaliyetlerine son veren dev site, görünüşe göre bu kadarla da kalmayacak

Dev sitede büyük değişim!

Söylenenlere göre Groupon, özellikle satış ve müşteri hizmeti çalışmaları alanlarından 1.100 çalışanı ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Firmanın Salı günü yaptığı açıklamaya göre Dünya'daki farklı marketlerde son verilecek olan bu iş gücünden açığa çıkan bütçe, diğer alanlarda kullanılacak.

Sona verilecek olan iş gücü, firmanın genel iş gücünün yüzde 10'unu temsil etmekte. Firmanın Fas, Panama, Filipinler, Porto Riko, Tayvan, Tayland ve Uruguay'daki çalışmalarına ise son verilecek. Firma, bu işlemin öncesinde 40 farklı ülkede günlük teklifler ve yerel ticaret seçenekleri sunmaktaydı. Şirket, geçtiğimiz Ağustos ayında, Türkiye pazarından çekildiğini duyurmuştu.

COO Rich Williams'ın söylediğine göre firma, kaynaklarını daha az ülkeye odaklayarak daha büyük bir avantaj sunmayı planlamakta.

Bu küçülme işlemi, Groupon'un son zamanlarda adım attığı değişimin bir başka göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Firma, günlük teklifler ve indirimler sunan bir site olmaktan uzaklaşarak, e-ticarete daha çok odaklanan bir firma haline dönüşmeyi planlamakta. Ancak bu alan şimdiden büyük bir rekabete sahne oluyor ve büyük oranda Amazon ve eBay tarafından kontrol edilmekte. Groupon, Temmuz ayında yaptığı duyuru ile yiyecek dağıtımı alanında Amazon, Uber, Yelp, Instacar ve diğer firmalarla rekabete gireceğini duyurmuştu.

Securities and Exchange Commission'a iletilen açıklamaya göre firma, yenilenmesini 2016 Eylül tarihinde tamamlamayı planlamakta.

Okuyucu Yorumları