GSM sinyallerini kırmak o kadar kolay ki!

GSM teknolojisindeki bu açık, telefon konuşmalarınızı ve mesajlarınızı hacker'lara "teslim ediyor!"

Sinyalleri kırmak çok kolay!

Almanya'daki bir güvenlik araştırması, GSM şebekelerindeki bir açığın, telefon konuşmalarını dinlemeye ve SMS'leri okumaya izin verdiğini ortaya çıkardı.

Signal System 7 ismindeki global telekom ağı, operatörlerin görüşmeleri ve SMS'leri yönlendirmesini sağlıyor. Ancak bu sistemdeki bir açık aynı zamanda hacker'ların ve casusların da çok işine yarıyor.

Alman bilim insanları, araştırma sonucunda elde ettikleri bulguları Aralık ayındaki bir konferansta açıklayacaklar. SS7 ağı, operatörlerin kendi ağı dışındaki kullanıcılarla telefon görüşmeleri yapmalarını ve SMS göndermeleri için kullanılıyor. Ancak bu ağın çok eskimiş olan altyapısı artık modern hack teknolojilerine karşı savunmasız duruyor.

Washing Post'ta Ağustos ayında yayınlanan bir başka raporda da özellikle SS7 ağındaki açıkları bulmak için çalışan güvenlik şirketleri olduğunu ve buldukları açıkları ülkelerin istihbarat kurumlarına satarak büyük kazanç elde ettiklerini ortaya koymuştu. Bakalım Alman bilim insanlarının yeni bulguları, bu eskimiş ağın yenilenmesi için adımların atılmasını sağlayabilecek mi?

Okuyucu Yorumları