GTA 1 web tarayıcınıza geri dönüyor!

GTA'nın 16 sene önce çıkan ilk sürümünü web tarayıcınızda oynama fikri sizi heyecanlandırabilir mi?

GTA 1 geri dönüyor!

GTA V bugün açık dünya oyunlarının öncüsü konumunda. Ancak seneler önce yayınlanan serinin ilk oyunu da oldukça eğlenceliydi. 1997'de çıkan klasik oyun şu sıralar geri dönmek için ciddi biçimde hazırlık yapıyor.

Mike Dailly ismi hafızanızda yer etmemiş olabilir, ancak Dailly 1991 ve 1997'de Lemmings'i ve ilk Grand Theft Auto'yu geliştiren programcının ta kendisi. 16 yıl sonra GTA'yı tekrar canlandırma işine koyulan Dailly, şu sırada oyun yapımcısı YoYo Games ile çalışıyor.

Tarayıcınızda 60 FPS'de çalışıyor

Tarayıcınızda 60 FPS'de çalışıyor

Dailly'nin şu anki görevi ise kuşbakışı oynanan GTA'yı tekrar hayata döndürmek. O zamanlar çoğu oyuncu fark etmese de Liberty City, 3 boyutlu olarak tasarlanmıştı. Dailly'nin şu an üzerinde çalıştığı iş ise orijinal harita ve modelleri dönüştürecek bir araç geliştirmek. Dailly başta bazı sorunlar yaşasa da (sağdaki gibi), şu an çoğu sorun ortadan kalkmış durumda (yukarıdaki resim). Dailly, oyunun 60 FPS'de stabil olarak çalıştığını, sadece bazı küçük grafiksel hataların olduğunu söylüyor.

3D GTA şimdilik herhangi bir oyun içi öğeye sahip değil - sadece 3 boyutlu dünyadan oluşuyor. Ancak tüm hatalar onarıldığında Dailly araçları, görevleri ve diğer öğeleri oyuna aktarmaya başlayacak. GTA, web tarayıcısında HTML5 ve WebGL ile herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan çalışıyor.

Okuyucu Yorumları