GTA 5: Bir değil iki değil tam altı rekor!

1 değil, 2 değil... GTA 5'in ardarda kırdığı tam 6 büyük rekor, artık Guiness tarafından da onaylı!

Rekor üstüne rekor!

GTA V ilk duyurulduğu günden çıkışına kadar yüzlerce kez haber konusu olmuş az sayıdaki oyunlardan birisidir. Geçen ay piyasaya çıkan oyun, şu ana kadar birçok farklı rekora çoktan imza atmış durumda fakat dünya rekorlarının tek mercisi Guinness'e göre, GTA V sadece rekor kırmakla kalmadı, aynı zamanda çığır açmayı da başardı...

Guiness'ten Salı günü gelen açıklamaya göre, GTA V sadece bazı rekorları kırmakla kalmadı, aynı zamanda çıktığı günden bu yana kadar geçen sürede, altı farklı rekoru yerle bir etti! Son olarak "En çok izlenen oyun trailer'ı" olmayı da başaran efsane yapım, aynı zamanda en çok satan aksiyon oyunu, en çok satan oyun ve bir milyon dolar barajına en hızlı ulaşan eğlence aracı olma rekorlarını da kırmıştı. 24 saatte en çok kazandıran ürün olmayı da başaran oyun, 3 günde ulaştığı gelirle de rekor kırmayı bilmişti.

Özellikle dördüncü oyunun ardından, GTA V hayranları başta olmak üzere, tüm oyunculara ilaç gibi gelen oyun, piyasaya çıktığı ilk 24 saat içerisinde 11.2 milyon adet satarak, 815.7 milyon dolarlık hasılat yapmıştı. Çıkışından sadece üç gün sora ulaştığı gelir, bir milyar doları buldu. GTA V kırdığı rekorlarla oyun sektöründe yeni bir noktaya gelmiş durumda. O, bu zamana kadar çıkmış birçok film ve televizyon programından çok daha fazla para kazandırdı ve oyun sektörünün yadsınmaması gerektiğini bir kez daha tüm dünyaya hatırlattı.

"Oyun oynamak artık öylesine bir iş değil, GTA V bunu net bir şekilde ispatladı." şekliden konuşan Guiness World Records yazı işleri müdürü Craig Glenday de durumun farkında olduklarını beyan etti.

Okuyucu Yorumları