GTA 5 İçin OpenIV Yasağı Sona Erdi!

GTA 5 cephesinde uzun zamandır tartışmalara yol açan bu yasak, nihayet kaldırıldı!

GTA 5 yasağı sona erdi!

Grand Theft Auto V hayranları için iyi bir haberimiz var. Daha önce kullanımı yasaklanan OpenIV modlama aracına izin verilmiş durumda. Genel yasağın kalkması ile beraber araç artık tekrar tek kişilik modlar için kullanılabilecek.

Oyun için yeni modlar geliştirmek için tasarlanmış olan OpenIV aracının yasaklanma sebebi, bazı kişilerin bu aracı kullanarak GTA V online üzerinde hile yapıyor olmalarıydı. Take-Two ise, hilelere karşı pek de affedici bir tutuma sahip değil.

Bu açıdan aracın yasaklanmasının çok kötü olmadığı söylenebilir ancak bu yasak ile tek kişilik modları kullanan veya üreten kişiler de cezalandırılmış oldu ve bu da GTA hayranlarının arasında hatırı sayılır bir itiraza yol açtı. Bu yüzden geliştirici Rockstar olaya dahil olarak Take-Two ile görüştü ve tek kişilik ticari olmayan modlara izin verme sözü ile ciddi bir tepkiyi ortadan kaldırmayı başardı.

OpenIV aracının yeni bir güncelleme ile tekrar çalışmaya başladığı doğrulanmış durumda. Ancak alınan ilk kararın oluşturduğu tepkiler, bir süre daha oyun ile anılmaya devam edecektir...

Okuyucu Yorumları