GTA 5'e 10 yıl sonra gelen yeni seçenek, nihayet dedirtiyor

Grand Theft Auto 5'e, yayınlanmasından 10 yıl sonra nihayet dedirten yeni bir seçenek eklendi.

GTA 5'e 10 yıl sonra gelen yeni seçenek

Grand Theft Auto 5 ile tanışmamızdan tam on yıl sonra, geliştirici Rockstar tarafından yapılan bir güncelleme, basit gibi görünen ama 10 yıldır beklediğimiz bir şeyi nihayet hayata geçirdi: Alternatif bir depar (koşma) kontrol seçeneği. Artık oyuncular, depar atmak için tek düğmeyi basılı tautma imlanına sahip olabilecek. Başka bir deyişle, artık karakterinizle Los Santos sokaklarında koşarken parmağınızı hissetmeyene kadar aynı tuşa arka arkaya basmanız gerekmeyecek.

Ayrıca Mors Mutual Insurance (Mors Karşılıklı Sigorta) raporları için de bir değişiklik getirilirdi. Yeni güncelleme ile beraber, yok edilen her araç için ayrı birer talep göndermek yerine, tüm yok edilen araçları bir defada talep edebilirsiniz. Son olarak, favori araçlarınızı hızlı bir şekilde bulmanızı kolaylaştırmak için garajlarınıza özel açıklama etiketleri ekleme yeteneğiniz de bulunuyor.

Rockstar tarafından yapılan açıklamada, “bu özellikler ve doğrudan Silah Çarkından kolayca erişilebilen atıştırmalıklar ve yalnızca davetli oturumlarda satış görevlerini başlatma yeteneği gibi topluluktan gelen doğrudan geri bildirimlerden ilham alan birçok deneyim iyileştirmesi, lansmandan bu yana GTA Online’ın PS5 ve Xbox Series X|S’de yapılan sayısız geliştirmenin yanında yer alıyor” denildi. Açıklama şöyle devam ediyor: “Işın izlemeli yansımaları ve suç saflarında yükselmeyi her zamankinden daha kolay hale getiren Kariyer Oluşturucu’nun yanı sıra güncelleme, gezici Silah Kamyoneti, 50 arabalık çok katlı garajı, yeni Plaka Oluşturucu, Taksi İşini ve daha fazlasını içeriyor."