GTA efsanesi, film oluyor!

Grand Theft Auto nihayet bir filme konu oluyor. Ama bu film, düşündüğünüz gibi bir film olmayabilir!

GTA efsanesi, film oluyor!

Grand Theft Auto, tüm zamanların en büyük oyun markalarından biri. Hatta serinin en son oyunu GTA 5, 267 milyon dolarlık bütçesi ile üretilmiş en pahalı oyun unvanına da sahip. Ancak oyunun dünya genelindeki satışlarına ve gelirine bakıldığında, bu devasa bütçe bile küçük gözüküyor.

Bir GTA filmi üzerinde çalışıldığı söylentisi ise yıllar içerisinde pek çok kez karşımıza çıktı ancak bu söylentiler çoğunlukla, hayalden öteye gidemedi. Nadiren de olsa bir filmin üzerinde çalışıldığını gösterebilecek olan bazı ipuçları bulunsa da, asla karşımıza böyle bir film çıkmadı. Ancak serinin hayranları şimdi sevinebilirler. BBC'nin yaptığı duyuruya göre, GTA hakkında bir televizyon filmi üretilecek.

BBC, yeni "Make It Digital" sezonunun bir parçası olarak "Grand Theft Auto'ya dayalı yeni bir drama" sözü verdi ve bundan "zamanımızın en sıra dışı, yaratıcı ve tartışmalı başarı hikayelerinden biri" olarak bahsedildi. Ancak karşımıza çıkacak olanın oyunlardaki gibi, kanlı, şiddetli ve pek çok cismin parçalandığı bir film olmayacak. Engadget'ın söylediğine göre, BBC'nin bu filmi, Grand Theft Auto'nun ortaya çıkışını ve gelişimini takip eden dramalaştırılmış bir belgesel olacak ve oyunun geliştiricileri, Rockstar'ın ortak kurucuları, Sam ve Dan Houser'ın üzerine yoğunlaşacak. Yani GTA'nın senaryosu film olmayacak; bunun yerine GTA efsanesi anlatılacak.

Söylenenlere göre bu TV filmi, 90 dakikalık olacak ve Birleşik Krallık'ta BBC Two'da yayınlanacak. Ancak uluslararası planlar hakkında firmadan henüz bir açıklama gelmiş değil...

Okuyucu Yorumları