GTA kavgasında geri adım yok!

Efsane oyun serisi Grand Theft Auto'nun etrafında gelişen kavga, bu haberle daha da şiddetlenebilir!

GTA kavgasında geri adım yok!

BBC geçtiğimiz Mart ayında "Grand Theft Auto üzerine kurulu bir drama" hazırladığını duyurmuştu ve bunu "zamanımızın en olağanüstü yaratıcı ve tartışmalı başarı hikayelerinden biri" olarak tanımlamaktaydı. Ancak oyunun geliştiricisi olan Rockstar yetkilileri, Mayıs ayında bir açıklama yaparak bu çalışmada "hiçbir katılımlarının bulunmadığını" söylemiş ve "markalarının yanlış kullanılmayacağından emin olmak için" hukuki dava açacaklarını belirtmişlerdi.

Hukuki sorun halen çözülmüş değil ancak sorunun devam ediyor olmasına rağmen BBC, televizyon serisinin yayınlanmasından önce bir fragman yayınladı ve geri adım atmayacağını gösterdi. Daha önce de belirtildiği gibi 90 dakikalık drama GTA serisinin bilinen şiddetli oyun tarzı hakkında olmayacak ve bunun yerine, oyunun çevresinde gelişen gerçek dünya tartışmalarını içerecek.

Harry Potter rolü ile tanınan Daniel Radcliffe, Rockstar'ın başkanı Sam Houser rolünü oynayacak ve Bill Paxton (Alliens, Twister, Titanic) GTA serisine karşı sesi en fazla duyulan kişilerden biri olan Amerikalı avukat Jack Thompson rolünü alacak.

Broadcast'ten Jake Kanter'in haberinde de BBC'nin, Rockstar'ın yasal itiraz çabasına rağmen, adı The Gamechangers olacak olan yapımı yayınlama planına devam ettiği açıkça belirtiliyor. Şov, Birleşik Krallık'ta 15 Eylül tarihinde saat 21:00'da BBC 2'de yayınlanacak. BBC'nin diğer ülkelerde yayın yapmayı planlayıp planlamadığı ise henüz belli değil...

Okuyucu Yorumları