GTA Online, dolandırıcı dalgası ile karışıyor

GTA Online'da kendini gösteren hileciler, suç şehrinde bile rahat edemeyeceklerini anlıyorlar...

Los Santos''u hileciler bastı

Eğer Grand Theft Auto Online oynuyorsanız ve son birkaç hafta içerisinde elinize nereden geldiğini bilmediğiniz bir oyun parası ulaştı ise, bu parayı bir an evvel harcamayı düşünmüş olabilirsiniz. Oyunda bir görevi tamamladığınızda birkaç bin GTA doları kazanmanız gerekirken birkaç milyar GTA doları kazandığınızı fark ettiğinizde muhtemelen mutlu da olmuş olmalısınız.

Bu paranın nereden ve niye geldiğini o an anlamamış (açıkçası üstüne kafa yorma ihtiyacı duymamış) olmanız normal. Tabii ki bu parayı harcamak pek çok oyuncunun takip edeceği yol olacaktır. GTA'dan gelen açıklama ise bu harcamayı yapmayanları üzecek nitelikte.

Görünen o ki, bazı oyuncuların ellerine geçen bu para, başka oyuncuların kullandıkları hileler sebebi ile ortaya çıkmış. Söylenenlere göre, GTA'nın başı bir süredir bu dolandırıcılar ile dertte ve Rockstar, artık bu hilekarlar ile mücadele etmenin vakti geldiğine inanıyor.

Eğer bugünlerde GTA Online'a giriş yapmaya çalıştıysanız, muhtemelen bir "bakım" olduğunu ve oyuna bir süre ulaşılamayacağını söyleyen bir uyarı ile karşılaşacaksınız. Bu bakım çalışmasının amacı ise, şehirde dolaşan "kirli paralardan" kurtulma çabası.

Neyse ki, Rockstar, masum bir şekilde oyunu oynarken bu paraya kavuşmuş oyuncular için herhangi bir cezayı aktif etmeyi düşünmüyor. Rockstar'ın açıklamasına göre, yapılan hileler ile alakası olmayan kişilerin hesaplarından sadece bu fazla para silinecek ve aldıkları şeylere dokunulmayacak. Yani bir anda yükselen yaşam standardınızı koruyabileceksiniz, tabii ki bir miktar para kaybetmeniz söz konusu olabilir.

Tabii ki gerçek düzenbazları bekleyen ciddi cevaplar bulunmakta. Öyle ki, geliştiriciler bu hilekarlar için bazı ağır cezaların var olabileceğinden bahsediyorlar. Aktif olarak hilelere başvuran kişilerin oyun içerisinde normal alanlardan ayrılmış "hilekar havuzları"nda toplanmaları veya GTA Online'dan tamamen atılmaları ve yasaklanmaları öne çıkan olasılıklardan ikisi.

Anlaşılan o ki, suçlar şehri Los Santos'ta bile dolandırıcılar rahat edemiyorlar....

Okuyucu Yorumları