GTA Online'da hileciye karşı hileci çözümü!

Grandt Theft Auto 5 oyuncuları, hilecilerin kurduğu tuzaklardan kurtulamıyor!

GTA'yı hileciler bastı!

Bazen ateşe ateşle karşılık vermekten başka seçeneğiniz olmaz. Rev Drucifer adlı adamın da durumu tam olarak buydu. Onun hikayesi, herkesin bildiği bir oyunu oynamasıyla başlıyor: Grand Theft Auto 5. Tam olarak söylemek gerekirse, popüler oyunun çok oyunculu modu GTA Online... Kendisi oyunu çok sevdiğini belirtmekte ve PS3 üzerinde farklı hesaplarda 80 günün üstünde oyun süresi harcadığını söylemekte. Ancak yakın zamanda kendisini GTA'yı, oyunun üreticisi Rockstar'ı ve hilekarları içeren karmaşık bir hikayede bulmaktan kurtulamadı.

Drucifer, "yüksek bir öldürme / ölüm oranına sahip ve öldürmeye odaklı yeni bir karakter" yaratmak istediğini söylemekte. Ancak kendisi, oyunu değiştiren bir kişinin (modder'ın) bulunduğu bir GTA Online lobisine girme şanssızlığını yaşamış. Yapılan değişiklikler / kullanılan hileler yüzünden de kendisi ve lobideki herkese, istemeseler de çok fazla "bedava para" kazandırılmış.

İlginç bir şekilde, diğer oyunculara para kazandırmak GTA Online'a özel olduğu söylenebilecek bir hile türü. Hile ile kullanıcılar diğer oyuncuların üstünde para ortaya çıkmasını veya silahların para ateş etmesini sağlayabiliyorlar. Herhangi bir kişinin böyle bir şeyi yapma sebebi ise oldukça basit: Etrafa para yağdırmak, büyük bir karışıklık yaratıyor. Bazı oyuncular, "bedava para" olarak gördüklerinden dolayı bu paraları toplamayı tercih edebiliyorlar. Ancak aynı zamanda çok fazla para kazanan oyuncular Rockstar'ın sistemi tarafından bir hileci olarak işaretleniyor ve "bedava para" senaryoları bunun farkında olmayan oyuncular için kaçınılmaz bir tuzağa dönüşebiliyor.

Drucifer da bütün dikkatine rağmen kendisini bu konumda bulan oyunculardan biri. GTA Online'ın hile bulma sistemleri Drucifer'ı imkansız miktarda para kazanmaktan dolayı, bunu kendisi yapmadığını belirtmiş olsa da, oyundan atmış, yani ban'lamış. Drucifer, işlemediği bu suçtan dolayı cezalandırıldığı için Rockstar destek birimi ile iletişime geçmiş ancak kendisine cevap olarak gönderilen e-postada, durum ile ilgili bir şey yapılamayacağı söylenmiş.

Aslında Rockstar da bu "bedava para" hilelerinin çoğunun farkında ve 2014 Ocak tarihinde yaptıkları açıklamada, Drucifer ile aynı konumda bulan kişilerin cezalandırılmayacaklarını belirtmişti. Ancak Drucifer'ın durumu, Rockstar'ın açıklamasının her zaman işe yaramadığını kanıtlıyor.

Durumu Rockstar destek birimi aracılığı ile çözemeyeceğini anlayan Drucifer, kendi yöntemleri ile çözmeye karar vermiş ve kendisine belirli bir para karşılığında yardım edebileceklerini bildiği bazı "modder'lar" ile iletişime geçmiş. Bulduğu en güvenilir gözüken GTA Online Modder'ı ile görüşerek ve hesap bilgisini vermiş, belirli bir ödemeyi gerçekleştirmiş ve yaklaşık olarak 15 dakika sonra sorunu çözülmüş; yasağı kalkmış bir biçimde karakterini geri almış.

Kısacası Drucifer, bir hilecinin oyununu, diğer bir hileci ile çözmüş durumda. Tabi bu arada, hikayedeki ikinci hileci de para kazanmış oluyor.

Sadece bu olay bile, GTA Online'ın karanlık tarafını görmemizi sağlıyor. Rockstar, hilecileri bir türlü durduramıyor ve bu durum, oyuncuların canını fazlasıyla sıkmaya devam ediyor...

Okuyucu Yorumları